IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кралски фотограф за триковете, които прилага на Джордж, Луи и Шарлот

14 април 2023 16 30

Артър Едуардс снима кралското семейство вече 45 години

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи озаряват всяка снимка, на която присъстват, но заснемането на перфектния кадър може да е доста изтощителна игра на търпение.

Фотографът Артър Едуардс работи в таблоида Sun и следи кралските особи в продължение на 45 години, присъствайки на повече от 200 семейни обиколки в над 120 страни по света, снима седем сватби, пет погребения и седем раждания на кралски наследници. Сега той се подготвя за издаването на книгата си Behind the Crown: My Life Photographing the Royal Family и говори пред списание People за триковете, които прилага, когато трябва да снима трите деца на принц Уилям и Кейт Мидълтън.

„Ключът е търпение. Трябва да бъдеш търпелив, защото те правят нещо, а ти трябва да си готов, за да го заснемеш. С кралицата е абсолютно същото. Знаеш, че все някога ще ти се усмихне, но трябва да си търпелив“, казва 82-годишният Едуардс. Той поема трудната задача да следва стъпките на 9-годишния Джордж, 7-годишната Шарлот и 4-годишния Луи, когато тримата се появяват на важни събития заедно с родителите си.

В един от примерите си прочутият фотограф цитира очарователното двойно помахване на принц Джордж по време на кралската обиколка из Канада през 2016 година.

„Джордж беше доста малък и идваше да се качи на самолета, но се обърна и помаха към нас. Бяха прекрасни снимки, но най-вероятно действията му бяха провокирани от майка му, която му е казала да помаха“, казва Едуардс. По това време Джордж е само на три годинки, а снимките му предизвикват огромен фурор сред феновете на кралското семейство и бързо обикалят както медиите, така и социалните мрежи.

принц Джордж,

Снимка: Getty Images

Тъй като принцът и принцесата на Уелс отглеждат децата си предимно извън кралските прожектори, те традиционно пускат техни портрети за рождените им дни. Снимките обаче не са направени от професионални фотографи, а от самата Кейт Мидълтън, която има огромен афинитет към фотографията. Според Едуардс, който беше награден с медал на Британската империя за заслугите си към вестниците през 2003 година, принцесата има истински талант зад камера.

„Кейт е наистина отличен фотограф. Тя е направила страхотни снимки на децата си и ги споделя с нас, което е много хубаво“, казва той. Самата принцеса описва себе си като страстен любител на фотографията и служи като патрон на Кралското фотографско дружество, като дори направи снимка на кралица Камила за корицата на списание Country Life миналото лято.

принц Джордж,

Снимки: БГНЕС

На един клик разстояние от кралското семейство в продължение на години, Едуардс също разкри кое от децата на Уилям му напомня на принца като момче. „Джордж е като Уилям, защото и двамата са срамежливи. Луи е като Хари. Не знам дали го видяхте на платинения юбилей, но той беше звездата на шоуто“, казва с усмивка фотографът.

Елизабет II оставила безценен подарък на Джордж, Шарлот и Луи

Принц Джордж и принцеса Шарлот привлякоха вниманието на погребението на кралицата

Принцеса Шарлот към принц Джордж: Трябва да се поклониш

Що се отнася до Шарлот, Едуардс казва, че тя няма аналог в кралското семейство. „Тя беше долу на остров Уайт преди началото на регатата заедно с родителите си. И когато се качи в клуба, се обърна към фотографите и изплези езика си към всички“, смее се той, припомняйки си благотворителното състезание по ветроходство през 2019 година, в което участваха Уилям и Кейт. По думите на Едуардс, Шарлот вече започва да изглежда като принцеса и Мидълтън се справя чудесно с избора ѝ на облекло.

принцеса Шарлот

Снимка: БГНЕС

Британската монархия е на повече от хиляда години, като Едуардс смята, че мистерията около кралското семейство е това, което поддържа интереса на публиката и до днес. „Те правят всичко добре. Организират церемонии по-добре от всеки друг. Те са грижовни, казват правилните неща, взимат правилните решения. Прекрасни хора, които са високо уважавани. Прекрасно е, когато влязат в стаята“, казва фотографът.

Въпреки че следва кралското семейство дълго време, Едуардс запази мълчание около Меган и Хари, които напуснаха двореца през 2020 година. Сега се очаква те да се завърнат във Великобритания за коронацията на Чарлз на 6 май, като фотографите със сигурност ще внимават за всяка тяхна крачка.

За още новини от света на кралското семейство последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари