IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Екипът на „Откраднат живот“ отрече за побой над Диана Димитрова по време на снимките

27 март 2023 14 40

Колеги на Юлиян Вергов го защитиха след обвиненията на колежката му

БГНЕС

БГНЕС

Не е имало побой над Диана Димитрова по време на снимките на „Откраднат живот“ преди пет години. Това става ясно от официална позиция на екипа на сериала по повод обвиненията на актрисата към Юлиян Вергов. Тя е подписана от над 30 души, сред които се виждат имената на изпълнителния продуцент, главните режисьори и техните асистенти, звукорежисьори, гримьори и други. Те са категорични, че между двамата колеги е имало само вербални нападки, но не и физическо насилие.

„Заявяваме, че никой от екипа, който е присъствал на терен в този и следващите дни, не е станал свидетел на побой, а само и единствено на словесен конфликт“, пише в становището по повод твърденията на Димитрова, че Вергов я заплашвал, след което е последвал побой, на който свидетели са станали 30 души, които не са взели отношение.

„... Никой от нас не е забелязал, в този и следващите дни, каквито и да било наранявания, охлузвания, отоци или следи от каквото и да било насилие върху актрисата. Снимачният процес не е бил спиран поради влошено физическо или здравословно състояние на когото и да било от участниците в сериала. Също така не е търсена или давана лекарска помощ. Актрисата Диана Димитрова не е отсъствала нито час от снимачния процес, в този или някой от следващите дни от датата, на която твърди, че ѝ е нанесен побоят“, продължава позицията на екипа, изпратена до медиите.

Много колеги застанаха зад Юлиян Вергов

Припомняме, че актрисата от популярния сериал сподели публикация във Facebook в края на ноември 2022 г. Със снимков материал на нейното насинено и подпухнало от плач лице, тя разкри, че по време на четвърти сезон на продукцията неин колега е упражнил физическо насилие, което тя премълчала. Едва пет години след станалото събрала сили да разкаже за него.

Макар тогава Диана да не спомена конкретно име, по-късно тя разкри, че става дума за нейния колега Юлиан Вергов. След като го обвини в насилие, прокуратурата се самосезира по случая.

През последните няколко месеца много известни личности застанаха зад Вергов, споделяйки както позицията на актьора, така и личното си мнение по случая.

„Онези, които знаят, винаги са по-внимателни и мълчаливи, защото във всеки такъв скандал са заровени грозни факти, които нормалните и деликатни хора се притесняват да изваждат на показ. Безумно и безобразно беше това, което се причини на Юлиан и на близките му.
Грозна история. Надявам се тя да върви към края си и да не попречи на всички онези жени, реални жертви на насилие, които имат нужда да ги чуем и да им помогнем“,
коментира Теодора Духовникова.

„Юли е казал всичко необходимо. Аз се чудя ще се намери ли някоя неправителствена организация да поднесе едно цвете на майка му. Жена, която от половин година живее с цялата тая помия, която се изсипа върху момчето ѝ“, сподели Захари Бахаров.

Междувременно Ваня Щерева написа в социалните мрежи, че Вергов ѝ споделил лично за конфликта с актрисата веднага след него. Тогава той не подозирал, че двамата ще стигнат до съд.

Ралица Паскалева, Марта Вачкова и Владо Пенев, Георги Тошев, Луиза Григорова, Наум Шопов, са само част от другите колеги и приятели на Юлиан, които изразиха подкрепата си към него публично и настояха истината да излезе наяве.

Актьорът проговори за станалото, Димитрова ще го съди

След като от прокуратурата отказаха да образуват досъдебно производство за престъпление от общ характер и така оневиниха Вергов, той проговори за обвиненията от страна на колежката му.

„Запознах се с Диана Димитрова на снимките на сериала „Откраднат живот“. Имахме близки приятелски и професионални взаимоотношения. Единственият конфликт, който съм имал с нея, е бил чисто словесен. Това се случи пред част от екипа на сериала“, категоричен е той.

„Но искам да обърна внимание на нещо много по-голямо и важно. Нещо много по-сериозно от личния ми живот и име. Борбата срещу насилието над жени – кауза, в която аз безрезервно вярвам и подкрепям. Това е една болна и недостатъчно осветена територия от живота ни, която е толкова чувствителна, че всяка злоупотреба с нея е равна на престъпление. Изхождайки обаче от този случай, в който косвено и аз бях замесен и който придоби, за съжаление, широк обществен отзвук, разбрах следното: Когато един човек излъже, че е станал жертва на насилие, и това стане достояние на всички, последствията са фатални. Доверието към всяка следваща истинска жертва на каквото и да било насилие ще бъде подкопано и съмнението, че това може би не е истина, винаги ще остане“, казва още той, като позицията му е публикувана в официалните му профили в социалните мрежи.

Юлиян Вергов,

БГНЕС

По-късно Диана Димитрова, афектирана от думите на човека, когото обвинява, сподели, че смята да го съди за клевета.

„По-голяма гнусотия и абсурд в последните три месеца не бях чувала по мой адрес и е тъжно, че един рецидивист с психични отклонения е на свобода. А още по-тъжно е, че е толкова добре „пазен“ от закона“, написа тя във Facebook.

За още новини от света на модата и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари