IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Крис Хемсуърт прави крачка назад от Холивуд заради заплаха от деменция

4 април 2023 10 50

Актьорът получи изблици на подкрепа от феновете си по цял свят

Getty Images

Getty Images

Крис Хемсуърт получи бурна подкрепа от своите фенове след твърденията, че е решил да се отдръпне от Холивуд, след като е открил, че е генетично предразположен да развие болестта на Алцхаймер (един от видовете деменция). Съобщава се, че 39-годишният австралийски актьор не планира да се пенсионира напълно от професията си, но е решил да забави темпото, за да може да прекарва повече време със семейството си.

Звездата от „Тор“ в момента работи по четири проекта – включително предстоящо продължение на „Отмъстителите“, където той се завръща като героя си Тор, и биографичен филм без заглавие за иконата на кеча Хълк Хоган.

Въпреки това източник, близък до красивия австралиец, каза пред Page Six, че неговият график е празен след заснемането на тези филми. „Крис не планира да поема много роли в бъдеще.“

Самият Хемсуърт каза пред списание Vanity Fair през ноември, че не мисли за пенсиониране по никакъв начин, но смята да възприеме по-избирателен подход към работата си.

Феновете на Крис отправиха своите пожелания към звездата, като един от тях написа: „Няма начин, той е твърде млад за това“. Друг му пожела следното: „Просто се грижете за себе си... продължавайте да ходите на прегледи при лекарите си... правете каквото ви кажат“.

Трети написа: „Болестта на Алцхаймер поразява в много по-млада възраст, отколкото мнозина биха повярвали“. Друг пък добави: „Той трябва да се пенсионира веднага без никакви проблеми“. Пети каза: „Пожелавам му всичко най-добро, пази се Крис, твоите фенове те обичат. Здравето ти е най-важното нещо“.

Много други фенове на звездата написаха, че се молят за него и семейството му. В същото интервю Крис разкри, че е изложен на много по-висок риск от болестта на Алцхаймер, за което е научил докато е снимал епизод за документалната поредица на Disney+ – Limitless.

Крис разкри, че са му направени кръвни изследвания от които е станало ясно, че има „между осем и десет пъти“ по-голяма вероятност да развие алцхаймер в сравнение с общото население, тъй като е носител на две копия на гена APOE4 (само два до три процента от хората са като него).

Тогава той каза: „Повечето от нас обичат да избягват темата за смъртта с надеждата, че по някакъв начин ще я избегнат. И все пак това е маршрут, по който всички ще минем.“

Актьорът реагира на новината за собствената си предразположеност към алцхаймер, като води здравословен начин на живот. „За мен положителното от научаването на тази информация е, че направих промени в начина си на живот, които иначе нямаше да направя“, каза той.

Крис също така каза в интервюто, че живее в страх да не се разболее и да забрави съпругата си Елза, както и дъщеря им Индия и синовете им близнаци – Саша и Тристан.

„Идеята, че няма да мога да си спомня живота, който съм преживял, или жена ми, децата ми, вероятно е най-големият ми страх“, каза той, добавяйки: „Иначе много бързо това се превърна в самоиронизираща шега, ако щете. Просто такъв съм, моето семейство има чувство за хумор.“

За още новини от света на звездите и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари