IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

10-те тайни за перфектно тяло на Крис Хемсуърт

16 февруари 2023 08 30

Личният готвач на атлетичния актьор разкрива ежедневното му меню

Getty Images

Getty Images

Личният готвач на Крис Хемсуърт разкри 10-те диетични тайни на перфектното тяло на актьора, сутрешната напитка, която той никога не пропуска, както и продукта, който винаги има в кухнята си. Испанският готвач Серхио Перера се грижи за храненето на холивудската звезда в продължение на много години, като му помага да напълнее или да намали теглото си в зависимост от ролята, с която се е заел.

Обученият от Мишлен готвач, който има страст към готвенето с пресни продукти, казва че Крис дава приоритет на месото през деня, а вечер яде предимно риба и пресни морски дарове, защото са по-лесни за храносмилане преди лягане.

Серхио Перера казва: „Работата с Крис е прекрасна, тъй като той е много отдаден на тренировките и храненето си. Много е забавно да се работи с него, тъй като той работи усилено. Винаги, когато трябва да напълнее, ние увеличаваме доста приема на протеини. Може например да изяде 200 грама пържола на скара с няколко пържени яйца с необработен зехтин и няколко филийки палеохляб.“

Готвачът допълва: „Час и половина по-късно той изпива зелено смути, състоящо се от растителен протеин на прах, спирулина, прясно зеле, мента, замразено манго, зехтин и морска сол.“

Серхио казва, че съпругата на Крис – испанската актриса Елза Патаки, също е много ангажирана със здравословния си начин на живот. „Елза е точно като Крис в смисъл, че тренира изключително усърдно и е много отдадена на здравето си. По отношение на храната тя, като испанка, е по-голям привърженик на средиземноморската кухня. Храни се балансирано, като винаги консумира качествен зехтин, пресни продукти и протеини“.

Серхио също така се грижи Крис всеки ден, и по-точно всяка сутрин, да пие топла вода с лимон и супена лъжица ябълков оцет на празен стомах, защото това помага на тялото му да остане алкално и по-добре да усвои хранителните вещества.

Серхио разкрива още, че Крис яде много риба, въпреки че предпочита червеното месо, а също така консумира богати на хранителни вещества зеленчуци като спанак и зеле, както и сложни въглехидрати и избягва глутена.


Диетата и тайните на перфектното тяло на Крис Хемсуърт

1. Яжте добра закуска: Първото нещо, което Серхио казва, че Крис винаги прави, е да се увери, че закуската му включва протеини, сложни въглехидрати, зеленчуци и мазнини. Често той започва деня си с пържола на скара, палеохляб и пържени яйца, преди да изпие смути час и половина по-късно.

2. Приемайте здравословни въглехидрати: Според Серхио, Крис яде само определени въглехидрати, които го карат да се чувства по-сит. Те обикновено включват сложни зърна като ориз, ечемик, киноа, просо или елда.

3. Включете добри мазнини: Актьорът също така включва много добри мазнини в диетата си, включително зехтин екстра върджин и авокадо, като и двете подпомагат възстановяването на мускулите – перфектно за хората като него, които правят интензивни тренировки.

4. Междинни закуски: Между храненията си около 17:30, вместо някаква нездравословна закуска, Крис изпива чаша бистър зеленчуков бульон, яде боровинки или хапва няколко оризови бисквити с риба тон и домат.

5. Залагайте на скарата: Серхио казва, че трябва да печете месото и зеленчуците си на скара или да ги приготвяте на пара, когато е възможно, за да запазите „калориите си чисти“.

6. Правете си 10-минутни ледени бани: Серхио е голям привърженик на ледените бани и казва, че ги е препоръчал на Крис, който ги прави от два до пет дни в седмицата по три минути. Редовното вземане на студен душ (или вана) укрепва сърцето, имунната система, възстановява мускулите и подобрява метаболизма драстично.

7. Тренирайте на празен стомах: Серхио казва, че Крис обича да тренира на празен стомах, а веднага след спорт изпива протеиново смути.

8. Започвайте деня си с чаша топла вода с лимон и супена лъжица ябълков оцет: Това помага на тялото да остане алкално за по-добро усвояване на хранителните вещества. След това през деня изпивайте минимум още два литра вода.

Крис Хемсуърт със завидни мускули в новия Тор, но те не впечатлиха съпругата му

Крис Хемсуърт и Елза Патаки с 8-годишните си близнаци на червения килим

Бедствие: Жената и трите деца на Крис Хемсуърт били блокирани в дома си с дни

9. Движете се всеки ден: Уверете се, че правите някакво физическо усилие всеки ден в продължение на поне 20 минути. Независимо дали става въпрос за бързо ходене, бягане, вдигане на тежести, каране на колело или нещо друго, накрая вие задължително трябва да разтегнете тялото си за минимум 15 минути.

10. Добавки: Добавете мултивитамини към менюто си, които да включват витамин С, витамини от група В, цинк, магнезий и някаква форма на добавка от зелен прах.

Типичният ден на Серхио в чиния

ПЪРВО НЕЩО: Изпива топла чаша вода с лимон, последвана от кафе

12:00: Голяма салата от сурови и варени зеленчуци с риба, пиле или говеждо месо

ПРЕЗ ЦЕЛИЯ СЛЕДОБЕД: Ядене на ядки, семена, сурова риба и горски плодове

15:00: Зеленчуци и храна, богата на протеини

20:00: Риба с ориз, картофи и зеленчуци или паста без глутен

За още новини от света на звездите и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари