IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Крис Хемсуърт спира с киното заради риск от алцхаймер

21 ноември 2022 14 40

Актьорът беше предупреден, че има огромен риск да развие болестта

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Крис Хемсуърт получи притеснителна новина, която може да забави следващите му проекти и като цяло да го откъсне от Холивуд.

Докато работи по новата си документална поредица с National Geographic, наречена Limitless with Chris Hemsworth, 39-годишният актьор се подложи на генетични изследвания и научи, че има огромен риск от развитието на болестта на Алцхаймер. Поредицата представя Хемсуърт, който преодолява границите на тялото си, за да победи стреса, да увеличи максимално представянето си на сцената и да се пребори със стареенето.

В петия епизод от предаването, озаглавен „Памет“, лекарят казва на актьора, че има две копия на гена APOE4, който е свързан с повишен риск от алцхаймер. „Взеха всичките ми кръвни изследвания и направиха куп тестове, като планът беше пред камера да ми кажат резултатите и след това да говоря как може те да се подобрят“, казва Хемсуърт пред Vanity Fair.

Допълва, че Питър Атиа, който е лекарят в епизода и наблюдава голяма част от шоуто, се обадил на създателя Дарън Аронофски и му казал, че не искал да споделя резултатите пред камера. „Трябва да проведем личен разговор и да видим дали всичко това да се включи в шоуто. Беше доста шокиращо, защото ми се обади след това и ми каза за болестта“, разкрива още актьорът. Тестовете показват, че за звездата от „Тор“ е осем до десет пъти по-вероятно да развие алцхаймер в бъдеще.

„Шоуто, което първоначално трябва да изследва дълголетието и разбира се, трябваше да бъде забавно, стана още по-актуално и важно за мен, дори по-трогателно, отколкото някога съм предполагал, че ще бъде“, каза още Хемсуърт пред Vanity Fair. По думите му, наистина се потопил във всичко, което е трябвало да предприеме за превенция на болестта, като уверява, че APOE4 не е определящ ген, но все пак е силна индикация за големия риск от алцхаймер.

Всъщност дядо на актьора също има алцхаймер, така че научаването за собствените му гени не е било пълен шок. „Притеснението ми беше да не бъде твърде драматизирано пред камера и да се превърне в кликбейт. Все пак светът не е свършил“, казва Хемсуърт, който е баща на 8-годишните близнаци Саша и Тристан, и 10-годишната Индия.

След като разбра резултатите си, той прие всичко това като възможност да направи положителна промяна в света, да образова зрителите за болестта и да насочи вниманието им към важните неща. Известен с прекрасната си физика, Крис отдавна е привърженик на здравословния начин на живот. Неговите скорошни новини за здравето само повториха колко е важно да поддържате физическо благополучие.

„Ако потърсите информация за превенция на алцхаймер, ползата от превантивните стъпки е, че те засягат останалата част от живота ви. Когато имате предразположеност към сърдечносъдови заболявания, рак, каквото и да било – всичко е свързано с управление на съня, стреса, храненето, движението и фитнеса“, обяснява Хемсуърт. По думите му, това са едни и същи инструменти, които трябва да прилагате по последователен начин за оптимално здраве.

Смел като бог: Крис Хемсуърт си прави ледени бани в снега

Бедствие: Жената и трите деца на Крис Хемсуърт били блокирани в дома си с дни

Крис Хемсуърт и едно разочарование между него и сина му

И макар да се чувства благодарен за получените резултати, защото сега може да намали риска чрез превенция, актьорът каза, че научаването за риск от болестта на Алцхаймер е имало психологическо и емоционално въздействие върху него. Споделя, че в началото е изпитвал трудност да говори по темата, но постепенно е разбрал, че няма човек, който да е надхитрил смъртта и е започнал да приема реалността.

Всички епизоди от Limitless with Chris Hemsworth са достъпни в платформата Disney+.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари