IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Майчинството – в основата на новия проект на принцеса Юджийн

20 април 2023 10 30

Дъщерята на принц Андрю очаква второто си дете

БГНЕС

БГНЕС

Принцеса Юджийн и нейното майчинство стоят в основата на един от най-амбициозните екологични проекти в Обединеното кралство. Като посланик на фондация Blue Marine, наследницата на принц Андрю и Сара Фъргюсън подкрепя нейната работа за възстановяване на крайбрежния морски живот. Ето защо наскоро се е срещнала с ключови партньори по проекта.

В профила на бременната внучка на покойната Елизабет Втора бе споделено видео. То показва любопитни кадри от нейното посещение в организацията за опазване на околната среда Solent Seascape Project.

Макар да е с натежал корем, принцеса Юджийн се включила в дейностите на природозащитниците, свързани с морските обитатели.

„От извършването на проверки за биосигурност на местните стриди до спускането на разсадници в пристанището Лангстоун, практическото посещение на принцесата на този партньорски проект за възстановяване на морските местообитания и биоразнообразието хвърля светлина върху изключителните усилия, които се полагат, за да се вдъхне живот обратно във водните пътища на Солент“, пишат още от екипа на кралската особа.

В клипа виждаме как Юджийн носи шарена рокля и бяла престилка, почиствайки стриди. После, облечена в спортни дрехи, тя наблюдава как те биват пуснати във водите на биологичен обект в Хемпшир. Той се намира между остров Портси на юг и запад, остров Хейлинг на юг и изток и Лангстоун на север.

„Тя е внучка на баба си“, пише потребител на Instagram, визирайки това, че принцесата замества достойно кралицата, която също бе ревностен защитник на опазването на околната среда и нейното биоразнообразие.

„Нямах търпение да дойда и да го видя от първа ръка. Страхотно е. Удивително е да гледаш как тези хора посвещават времето си на биоразнообразието на нашите морета и искам да направя колкото мога, за да помогна също“, разказва тя пред списание Hello за проекта Solent Seascape.

Принцеса Юджийн празнува 2 години от раждането на малкия Август

„Мегзит 2“: Принцеса Юджийн може да се премести в Калифорния

Как бебето на принцеса Юджийн ще се отрази на линията на наследяване на трона?

Юджийн разкрива как майчинството променило виждането ѝ за природата

Както сме писали и преди, принцесата е посланик на фондация Blue Marine. Нейната основна цел е да сведе до минимум екологичните щети в океана.

След като взе участие в първата инициатива за справяне с възстановяване на биоразнообразието в океана в Обединеното Кралство, Юджийн разказа как майчинството я накарало да гледа на този проблем по нов начин.

Помагайки на морските учени в лабораторията на университета в Портсмут да почистят стотици стриди, преди да ги върнат на рифа, тя допринася поне с малко за основната цел на екипа.

По думите на Юджийн именно нейното майчинство я накарало да осъзнае необходимостта от защита на планетата за бъдещите поколения. Днес тя иска да направи така, че да остави на двете си деца един по-чист свят и природосъобразно мислене.

„Откакто август дойде в живота ми, това повлия положително на желанието ми да правя повече. Приоритетите се променят, когато имате деца. Искате да направите всичко, което можете за тях – и за вашите внуци. Август е само на две, но се надявам, че това, което правя, ще проникне в него и че един ден той също ще го поеме“, споделя още принцесата.

За още новини от света на британския кралски двор последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари