IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дни преди коронацията – изпратила ли е Меган Маркъл писмо до Чарлз?

24 април 2023 14 30

Какво се е съдържало в писмото и какво казва херцогинята по въпроса

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Остават броени дни до коронацията на Чарлз III като следващия крал на Великобритания, а с това се засилва и интересът към кралското семейство. В местните медии започват да излизат какви ли не истории, свързани с бъдещия крал и близките му, както и с отчуждението между тях и семейството на принц Хари, което се премести в Америка преди три години.

Миналата седмица стана ясно, че по-малкият син на Чарлз все пак ще присъства на специалната церемония на 6 май, но ще бъде без съпругата си Меган Маркъл и двете им деца. Официално посочената причина е, че на същия ден синът на двойката – Арчи – ще навърши 4 години, което възпрепятствало майка му да лети за Лондон. Неофициалните твърдения обаче сочат, че Маркъл не искала да присъства на коронацията заради притеснение от реакцията на британските таблоиди и критиките, които може да получи.

Меган Маркъл

Снимка: Getty Images

Каквато и да е истината, едно е напълно ясно – Меган Маркъл няма да бъде до принц Хари на 6 май. Това обаче не пречи на таблоидите да пишат за нея, като преди няколко дни се появи твърдение във вестник Telegraph, че бившата актриса е изпратила писмо на Чарлз още през 2021 година, в което изразява загрижеността си от несъзнателни пристрастия в кралското семейство.

Съобщава се, че писмото е било изпратено скоро след интервюто на Меган и Хари пред Опра Уинфри през 2021 година, където двамата разкриха пикантни подробности за живота си в кралското семейство. В градината на известната водеща съпрузите споделиха, че е имало притеснения и разговори относно цвета на кожата на Арчи преди неговото раждане. По-късно стана ясно, че самият Чарлз е бил човекът, който е задал неуместния въпрос към снаха си.

Сега се твърди, че кореспонденцията на Меган е била изпратена в отговор на писмо, което тя е получила от бъдещия крал, който тогава се подвизаваше като принц на Уелс. В него Чарлз изразява тъгата си от напрежението в семейството. Смята се, че той е единственият висш кралски член, който е установил контакт с Меган след интервюто с Опра.

Хари и

Снимка: Getty Images

Няколко нови подробности се появиха в доклада на Telegraph, включително че писмата посочват името на члена на семейството, който уж е направил коментарите относно кожата на Арчи, и че Меган и Чарлз са се съгласили, че коментарът е казан без злонамереност. Твърди се, че Маркъл също е казала на свекъра си, че не възнамерява да обвинява члена на кралското семейство в расизъм, а вместо това иска да обсъди несъзнателното пристрастие, което усещала. 41-годишната херцогиня благодарила на Чарлз за писмото, но въпреки милия тон, напрежението между двете семейства останало.

Принц Хари и Меган Маркъл превръщат коронацията в сапунена опера

Меган Маркъл спечели в съда срещу сестра си Саманта

Меган Маркъл с първа награда за подкаста си

Веднага след излизането на историята, се заговори, че писмото е причината Меган да прекрати отношенията си с кралското семейство и да откаже поканата за коронацията. Нейният говорител обаче бързо обори тези твърдения и ги определи като „налудничави“. По неговите думи, Маркъл продължава да живее живота си в настоящето и няма време да се занимава с писма от миналото.

„Насърчаваме таблоидните медии и различните кралски кореспонденти да спрат изтощителния цирк, който сами създават“, допълни още говорителят.

Меган Маркъл,

Снимка: БГНЕС

Принц Хари наскоро говори относно интервюто пред Опра, където напълно отрече Меган да е обвинявала семейството му в расизъм. По думите му, историята е била напълно изкривена от британските медии, които са ми са сложили думи в устата на съпругата му. След като му бяха припомнени думите на Меган относно притесненията за цвета на кожата на Арчи, Хари бе попитан дали това не се характеризира като обвинение в расизъм.

Принцът отговори, че има разлика между расизъм и несъзнателно пристрастие, за което говорят със съпругата му. „След като ви бъде признато или изтъкнато като индивид, а иначе като институция, че имате несъзнателно пристрастие, вие следователно имате възможност да се поучите и да израснете от това... в противен случай несъзнателното пристрастие се премества в категорията на расизъм“, каза той.

Принц Хари,

Снимка: БГНЕС

След като стана ясно, че Меган няма да присъства на коронацията, неин близък приятел заяви, че тя е искала да бъде в Лондон, но в същото време атаките от местните таблоиди, които постоянно получава, наклонили везните към отказ.

За още новини от света на звездите и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари