IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меган Маркъл с първа награда за подкаста си

31 март 2023 14 40

Тя се нареди сред дами като Кристина Апългейт, Аманда Сайфред и други

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Меган Маркъл може да добави още една награда към името си, като този път бе почетена за постиженията си в медиите.

Медиите отвъд океана съобщиха, че херцогинята на Съсекс е сред победителите на тазгодишните награди Gracie заради подкаста си Archetypes, пуснат преди година. Организирани от фондацията „Алианс за жените в медиите“, статуетките се връчват за образцово програмиране и индивидуални постижения, създадени от, за и относно жените във всички медии в новинарския и развлекателния поток.

„Благодаря на фондацията за тази престижна чест. Това е споделен успех за мен и екипа зад Archetypes, чието мнозинство е съставено от жени, и вдъхновяващите гости, които се присъединяваха към мен всяка седмица“, каза Меган в изявление, споделено на уебсайта на Archewell Foundation.

Херцогинята на Съсекс получава признание за ролята си на водеща на подкаст, споделяйки наградата с Кейти Курик, която води подкаста Next Question, както и с Алекс Купър за Call Her Daddy. Звездите, които също бяха удостоени с чест през вечерта, включваха Кристина Апългейт, Трейси Елис Рос, Фейт Хил, Аманда Сайфред, Ава ДюВерней и Зиве, която се появи в Archetypes през есента.

Други наградени в телевизионната категория включват „Шоуто на Дрю Баримор“, сериалът Abbott Elementary и предаването Today, а сериалът The First Lady с участието на Виола Дейвис, Мишел Пфайфър и Джилиан Андерсън спечели престижната награда за изключителна продукция. Успехът означава отчетливо ниво на постижения, като признава изключителния талант, отдаденост и продукция, включени в създаването на проекта.

Тазгодишната тема на наградите бе „Разказване на истории“, като се фокусираше върху разказите, споделени от победителите, които не само информират, вдъхновяват и завладяват публиката, но и обогатяват колективното разбиране за света. Всички победители ще бъдат почетени и със специална галавечер в известен хотел в Лос Анджелис на 23 май.

„Със закриването на женския месец, в който отбелязваме постиженията на жените в историята, е важно да си спомним завещанието на Грейси Алън, което е вдъхновило създаването на тези награди. Тази година носителите са пример за духа на Грейси Алън чрез своя изключителен талант, иновация и визия. Тяхната непоколебима отдаденост на занаята им и тяхната упорита решимост да разчупят границите служат като убедително свидетелство за съществената роля, която жените играят във формирането на културния пейзаж“, казваБек Брукс, президент на фондацията.

По-рано Меган Маркъл описа Archetypes като „труд на любов“, след като спечели наградата „Изборът на публиката“ за най-добър подкаст на 2022 година. В изявление херцогинята съобщи, че е обикнала всеки етап от процеса по създаването на проекта, включително писането на концепция до късно вечерта. Тя допълни, че обича да се задълбочава в смислени разговори с разнообразните и вдъхновяващи гости, да се смее с тях и да се учи от всеки един.

„Това беше резултат от огромен труд, изпълнен с любов, с невероятен екип, който допринесе за оживяването на този подкаст“, каза още Маркъл.

През 2020 година Меган и принц Хари обявиха многомилионната си сделка с платформата Spotify, където се излъчва и Archetypes. Според официалното описание, подкастът цели да разследва, раздробява и премахва етикетите, които се опитват да спрат развитието на жените. Гостите в епизодите досега включват Серина Уилямс, Марая Кери, Парис Хилтън и много други, а темите обхващат амбиция, раса, психично здраве и други. Подкастът Archetypes дебютира през август миналата година и се нареди на първо място в класациите на Spotify.

Любов ли беше: Принц Хари може да подари остров на Меган Маркъл

Меган Маркъл споделя своя рецепта за торта в готварска книга

След като останаха без резиденция: Принц Хари и Меган Маркъл може да откажат поканата за коронацията на Чарлз III

Наскоро принц Хари и Меган Маркъл получиха награда и от фондацията на Робърт Кенеди заради работата си по расовото неравенство, психичното здраве и други социални проблеми. Миналия месец пък херцозите на Съсекс обединиха сили с NAACP, за да почетат хората, които създават промяна в дигиталния свят. Тазгодишният победител в категорията за цифрови граждански права, кръстена Archewell, бе Набиха Сайед.

Меган Маркъл

Снимка: Getty Images

„Когато основахме тази награда с NAACP, искахме да подчертаем и да вдъхнем увереност на хората в цялата страна, които трансформират дигиталния свят към по-добро. Набиха Сайед прави точно това, впрягайки собствения си опит, за да настоява за по-безопасни, по-приобщаващи онлайн общности“, се казва в изявлението на Меган и Хари. Допълват, че победителката е вдъхновение за тях и много други хора по света, като са горди, че подкрепят нейната важна работа.

Миналата година Хари и Меган се появиха на сцената на наградите NAACP Images, за да разкрият първия победител в категорията NAACP-Archewell Digital Civil Rights. Те също така приеха „Наградата на президента“ като признание за специални постижения и отличителна обществена служба. Предишните носители на отличието включват Мохамед Али, Джеси Джаксън, Колин Пауъл, Кондолиза Райс, ЛеБрон Джеймс и Риана.

Хари и

Снимка: Getty Images

Чрез своята фондация Archewell Хари и Меган подкрепиха усилията за справяне с пандемията от COVID-19 и насочиха вниманието си към движението Black Lives Matter и борбата за расова справедливост.

За още новини от света на звездите и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари