IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меган Маркъл и принц Хари се разминаха на косъм от трагедия като тази на Даяна

18 май 2023 12 30

Двамата са били преследвани от папараци и за малко да загинат в катастрофа

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Едва ли има човек, който не знае какво се случва с принцеса Даяна на 31 август 1997 година. Тогава любимката на народа загива в ужасяваща катастрофа в Париж, причинена от висока скорост заради преследване от папараци. Даяна така и не успява да се събуди, въпреки че първоначално е била обявена за жива и откарана в болница. Приятелят ѝ Доди ал-Файед загива на място, а колата е смачкана до неузнаваемост, след като се блъска в една от колоните в тунел под Париж.

Трагедията кара голяма част от феновете на Даяна да се обърнат срещу папараците и порочната им практика да преследват своите обекти до краен предел. Според доклада на френската полиция, шофьорът на Даяна се е опитвал да избегне фотографи на мотори, които заобиколили колата и започнали да снимат принцесата. Така те пречели на свободното движение на автомобила, карайки шофьора да натисне още по-силно газта и да изгуби управление.

@alejandro._xde1234 Princess diana car crash in paris! #diana #crash #france #princessdianadeath #1997 #uk #queen #thecrown #netflix ♬ original sound - Ladydianaspencer

Кралското семейство, по-специално принцовете Уилям и Хари, многократно са говорили по темата за нарушаване на личното пространство от страна на медиите, като по-малкият син на Даяна води дългогодишна борба с таблоидите. В момента той участва в различни дела, заведени срещу британски издания по множество обвинения, включително за хакване на телефони, подслушване и създаване на фалшиви новини.

Сега Хари и съпругата му Меган бяха въвлечени в нещо много по-сериозно от незаконно слушане на личните им разговори. Двамата за малко да последват съдбата на Даяна, след като са били преследвани от папараци в Ню Йорк и е могло да загинат в катастрофа заради желанието си да избегнат нежелани снимки.

@lateniteswithcarly Instead of judging them for running, judge the paparazzi for not leaving them alone and putting so many lives in danger. Over MONEY. You should be ashamed of yourselves. #harryandmeghan #princeharry #meghanmarkle #royalfamily #tmz #fypシ ♬ original sound - Carly?

Във вторник, 16 май, херцозите на Съсекс пристигнаха в Голямата ябълка, за да присъстват на галавечер на списание Ms. Foundation, на която Меган беше почетена с награда заради борбата си за равни права, овластяването и повече възможности за жените. Бившата актриса взе със себе си Хари и майка си Дория Рагланд на червения килим, като преследването от папараци започна още от входа на залата.

След като позираха на червения килим, Меган изнесе специална реч след получаване на наградата, а малко по-късно семейството напусна залата и се отправи към вкъщи. Прибирането обаче е било доста по-неприятно от очакваното заради непрестанното преследване от страна на нахалните фотографи. Говорител на двойката заяви, че ситуацията станала толкова опасна, че колата им за малко е щяла да се блъсне и да предизвика фатална катастрофа, която е можело да прекрати живота на Хари и Меган.

„Снощи херцогът и херцогинята на Съсекс, както и г-жа Рагланд, бяха въвлечени в почти катастрофално преследване от страна на изключително агресивни папараци. Безмилостната гонка, продължила повече от два часа, доведе до множество леки сблъсъци, включващи други шофьори на пътя, пешеходци, както и двама полицай от нюйоркската полиция“, казва представител на двойката.

@mesnarky Replying to @Liz N #greenscreen It does make you wonder. ? ? #princeharry #meghanmarkle #royalfamily #princessdiana ♬ original sound - Me?

Той допълва, че Меган и Хари много добре разбират, че ролята на публични фигури идва със своите предизвикателства и задължения, но никога не трябва да застрашава безопасността на когото и да било. „Разпространението на тези снимки, предвид начините, по които са направени, насърчава една силно натрапчива практика, която е опасна за всички участници“, се казва още в официално изявление.

Меган, Хари и Дория са се прибирали към частната резиденция на приятел, където били отседнали за няколко дни в Ню Йорк, но не са искали да издават местоположението си. Затова шофьорите на няколко пъти са се опитали да избягат от папараците, но опитите им били безуспешни. Според свидетели, колите на фотографите са били опасно близо до тази на херцозите, като дори са преминавали на червени светофари, за да не изгубят следата.

Полицията на Ню Йорк също излезе с официално съобщение по случая. „Във вторник вечерта, 16 май, полицията на Ню Йорк подпомогна частния охранителен екип, защитаващ херцога и херцогинята на Съсекс. Имаше много фотографи, които направиха транспортирането им предизвикателство. Херцогът и херцогинята на Съсекс пристигнаха на крайната си точка, като няма докладвани сблъсъци, наранявания, призовки или арести по този случай“, се казва в съобщението.

Меган Маркъл спечели в съда срещу сестра си Саманта

Малка победа в голямата война – принц Хари получи извинение от таблоид

Принц Уилям пренебрегна журналистически въпрос за принц Хари

Кметът на Ню Йорк заяви, че папараците винаги ще искат да направят най-добрата снимка, но защитата на населението трябва да бъде на първо място. „Двама от нашите полицаи можеше сериозно да пострадат. Ню Йорк не е малък град. Никъде не трябва да караш с бясна скорост, но тук е особено натоварено и мисля, че много малко от нас не знаят как загина майката на принц Хари и ще бъде ужасно да загубим още невинни животи заради преследване като това“, каза Ерик Адамс пред журналисти. Той допълни, че поведението на папараците било доста необмислено и рисковано.

От Бъкингамския дворец останаха безмълвни по въпроса, като основното им оправдание е, че Хари и Меган вече не са част от кралското семейство и затова всичко случило се с тях не засяга короната.

За още новини за кралското семейство последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

КоментариКоментари