IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Летен грим: 5 тенденции за лятото

27 май 2023 16 30

Изпробвайте техниката подрисуване за сезона

IStockphoto

IStockphoto

Лятото идва на хоризонта. Макар да чакаме да се прояви пролетта, скоро навън ще е доста по-топло и приятно. Което предразполага да облечем нещо по-леко и ефирно, съчетавайки го с любимите си бижута, обувки и аксесоари. Освен за прическата и рутинните процедури за красота, е хубаво да се погрижим за грима си. 

И тъй като ярките нюанси ще присъстват в гардероба ни за сезона, може да ги пренесем и по клепачите си. Но все пак е хубаво да следваме няколко съвети, които ще ни помогнат да имаме по-хубав летен грим.  

През това време на годината, а през лятото, когато става горещо, не бива да носите твърде тежък грим. Добре е да помислите за лека основа със слънцезащитен фактор, за да защитите кожата си. Що се отнася до ярки тонове, може да ги ползвате под формата на руж или гланц за устни/червило. От друга страна властващият стил Y2K може да ви накара да сложите цветна очна линия. 

грим istock\

IStock

На кои тенденции в грима за лято 2023 г. да разчитате? 

1. Кремообразни продукти

„Продуктите на базата на крем ще имат своя момент, особено за пролетно-летните месеци“, казва Брук Саймънс. И дава пример със сватбения грим на София Ричи, при които са използвани  кремообразни бронзанти и руж за постигане на най-добрата свежа, чиста и блестяща кожа.

Може да сложите малко кремообразен руж към слепоочията - за слънчев и сияен ефект.

2. Подрисуване

Това е вид техника за грим, която стана популярна още за есен 2022. Тя се използва от гримьорката Мери Филипс, която отговаря за грима на Хейли Бийбър и Кендъл Дженър. Чрез нея тя им придава по-естествена визия на лицето с помощта на няколко продукта. 

При подрисуването, което ще е хит за лято 2023, първо нанасяте своите контур, бронзант и руж, след което по капка фон дьо тен отгоре. Така по лицето няма твърде тежък грим със сериозно контуриране. Техниката е за контуриране и подчертаване за по-фин външен вид в стил „без грим“. 
 
За да постигнете грим с подрисуване, трябва да използвате само кремообразни продукти, които ще се слеят най-добре. Например бронзант и коректор, върху които да сложите и малко руж.

3. Свежа и здрава кожа

Ако кожата ви изглежда добре без грим, то не е нужно да слагате твърде много. По-добре е да имате минималистичен. Така може да направите по-леко нанасяне на фон дьо тен през топлите летни месеци. Уверете се, че в него има слънцезащитен фактор, за да предпазите кожата си от слънцето“, казва тя. 

Използването на балсам вместо течен прахообразен хайлайтър може да придаде истински лъскав блясък на вашето лице. 

Всеки добър грим започва с добра основа. Затова пазарувайте най-добрите марки, подходящи за вашата кожа. Достатъчно е да сложите само лека основа и лек руж по скулите за ефекта естествено изчервяване. 

Събрахме за вас топ тенденциите за грим на 2023

Сватбен грим – 6 тенденции, които ще са на мода тази година

Пролетен грим – на мода са белите сенки и изразеният блясък

4. Цветен акцент 

Друга тенденция в грима за лято 2023 са смелите ярки цветове при очите. Може да разнообразите ежедневния си грим като ползвате по-нестандартни цветове  - под формата на сенки или очна линия. Може да си сложите и червило в същия тон. 

По-цветните сенки или очна линия трябва да се комбинират с по-естествена основа. А защо не да добавите и спирала, различна от черното. Така ще имате по-различен поглед с минималистични усилия. 

5. Розово и жълто

Тази комбинация е нещо ново, което задължително трябва да изпробвате това лято. „Два изключително популярни цвята, които трябва да добавите към грим рутината си тази пролет/лято, са розово (с излизането на Barbie, всички искат да го пробат) и жълто –основният цвят на слънцето И двата са готови да бъдат огромни въздействащи цветове. И изненадващо, и двата могат да бъдат наистина годни за носене“, казва още Саймънс.

Може да сложите съвсем нежно жълто в основата на окото, а след това да продължите с розово. И пробвате тенденцията за опушен поглед. Само че този път той няма да е с черни сенки. 

За още тенденции за красота и новини от света на модата и лайфстайла – последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари