IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сватбен грим – 6 тенденции, които ще са на мода тази година

23 април 2023 16 30

Топлото време е предпоставка за повече празнични поводи

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Пролетта дойде, а с нея започнаха да валят и поканите за сватба. Топлото време е предпоставка за повече празнични събития, включително и вричане във вечна вярност. Независимо дали ще сте булка, шаферка, или просто гост тази година, визията ви трябва да бъде безупречна и в крак с модата.

Когато мислите за вдъхновение за сватбен грим, наум ви идват термини като „фин“, „без усилие“ и „класически“. С две думи казано – визия, която е вечна. Но с новата година идва нова вълна от тенденции в гримирането. И тази година не прави изключение. Според гримьори, 2023 година ще бъде моментът на смелостта и експериментирането.

Нищо не е забранено – кожата може да лъщи, а блясъкът и цветът са на мода. Говорим за обсипани с кристали клепачи, деликатни бижута за лице и различни вариации на червените устни. И ако сте традиционалист по душа, няма място за притеснение. Основните и класически визии като неутрални палитри, червени устни и дълги мигли ще продължат да властват и през този сватбен сезон.

Ако все пак търсите някакво вдъхновение за следващата сватба в календара ви, ние имаме няколко предложения за вас.

Сватбен грим – 6 тенденции, които ще са на мода тази година

1. Блестящи клепачи

„Наистина съм изненадана, че повечето булки не носят по-отразяващ грим, защото той изглежда толкова добре на снимки и клипове, особено при по-слабо осветление“, казва известната гримьорка и гений зад визиите в „Еуфория“ Дони Дейви.

По думите ѝ, няма нищо по-вълшебно от грим в светлоотразителен искрящ детайл, който буквално блести с вас, докато влизате и излизате от пряка светлина. Тя препоръчва да използвате хромирани цветове, за да накарате блясъка да бъде уловен от прожекторите и светкавиците по всяко време.

2. Червени устни

Никога няма да сбъркате с класически червени устни. Гримьорът Нийл Сцибели казва, че червените устни и минималният грим са на мода от известно време и ще продължат да властват и тази година. По думите му, това е неостаряващ начин да носите ярък цвят, без да се налага да слагате твърде много грим.

„Аз лично обичам да създавам визии с червени устни за сватби, които могат да се носят през всички сезони. Можете също така да намерите вашето червено с вариации на оранжево-червено, наситеночервено и класическо червено“, казва Сцибели пред InStyle.

3. Украсени клепачи

Дейви е голям фен също и на добавянето на специален блясък към очите с малки кристалчета върху клепачите. По думите ѝ, бижутата може да са съвсем минимални, но създават огромна разлика във визията, която се забелязва от всеки. Тя препоръчва да се доверите на специалист, който ще използва специално лепило за залепяне на кристалите, за да сте сигурни, че те ще издържат през цялото време и няма да навредите на кожата си.

4. Изразени мигли

Сцибели потвърждава, че миглите винаги са изявена тенденция за сватби. Те могат да придадат на очите повече дълбочина и обем на вашите естествени мигли. За изкуствени мигли или екстеншъни, той препоръчва да изберете средна дължина, която да не е прекалено изразена, но все пак миглите да са достатъчно плътни, за да се забелязват на снимки.

Лейди Гага,

Снимка: БГНЕС

Що се отнася специално за изкуствени мигли, Сцибели казва, че е добре да се уверите, че избирате нещо, което е леко и има гъвкава лента, за да остане цяла нощ. Също така се насочете към модели, които пасват идеално на вашите естествени мигли, за да създадете илюзията за естествено изглеждащи дължина и обем.

Бюти съвети – как да изглеждате естествено, дори с грим

Червило – течно или обикновено е по-подходящо за вас?

Правила за гримиране – как да изберете коректния фон дьо тен

5. Неутрален грим

Ако минималният грим е вашето желание, насочете се към неутрална палитра, която да подчертава вашите естествени черти. Това може да се постигне с обикновено опушено око и лъскави устни в нюд цвят.

6. Бляскава кожа

Да имаш естествен блясък е една от най-търсените визии, когато става въпрос за сватбен грим. По думите на Сцибели, гримът тук трябва да подчертава съществуващите черти на човека, без да се прекалява. Именно затова блестящата и естествена кожа винаги е на мода. Най-важното е да се чувствате добре и да се харесвате, когато се погледнете на снимки и в огледалото.

Гримьорът препоръчва да подготвите кожата си с хидратираща и освежаваща грижа, за да създадете идеалното платно за грим. Когато подготвяте продуктите си, той казва да заложите на фон дьо тен, който предлага светещ ефект, романтичен завършек на цялата визия.

Бела Хадид

Снимка: Getty Images

Що се касае до тялото, използвайте спрей за тен, за да получите равномерен, естествено изглеждащ цвят на кожата. Тези продукти също така хидратират кожата и е важно да търсите формули, които няма да се размият при изпотяване.

За още тенденции за красота последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

КоментариКоментари