IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съвети за гримиране – как кожата ви да блести по примера на Хейли Бийбър

18 април 2023 10 30

Гримьорът на звездата споделя своите съвети

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Ако мислите, че изваяните, сияйни визии са запазени само за елита на Холивуд, помислете отново. Благодарение на TikTok холивудските тайни за красота са по-достъпни от всякога. Примерен случай? Техниката Underpainting, която стана известна в платформата, след като потребителите откриха, че гримьорката Мери Филипс я използва върху звезди като Хейли Бийбър и Кендъл Дженър.

Независимо дали искате да експериментирате с грима, да очертаете лесно скулите и челюстта или просто да намалите количеството използвани продукти, Unerpainting може да ви помогне. С този метод гарантирано ще имате свеж блясък през цялата пролет.

Какво е Underpainting?

Underpainting или подгримиране се отнася до метода за нанасяне на продукти като контур, коректор, хайлайтър и руж под фон дьо тена. И въпреки че тази техника не е нищо ново, много професионалисти са я променили, за да я превърнат в своя уникалност.

@victorialyn The @maryphillips Routine‼️Underpainting seen on @Hailey Bieber @Kendall Jenner & more✨#makeup #beauty #haileybieber #maryphillips #underpainting ♬ French Jazz Cafe (Gypsy Jazz Manouche) - SplashStudio

С метода на Мери Филипс първо нанасяте контур, коректор и хайлайтър, след което поставяте лек фон дьо тен отгоре. Крайният резултат – безпроблемен, изваян външен вид с прекрасно покритие, който почитателите на минимален грим и естествено излъчване оценяват високо.

Как да следвате техниката?

1. Подгответе кожата

Не е тайна, че под всеки безупречен грим се крие добрата подготовка на кожата. При Underpainting предварителното хидратиране на лицето е от ключово значение. Това е особено важно, защото използвате по-малко продукт с тази техника и подобрявате чертите на кожата. Плюс това, колкото по-добра е подготовката, толкова по-добре ще прилепнат вашите продукти. Мери Филипс е почитател на използването на серуми, овлажнители и гуа ша, за да подготви кожата.

2. Нанесете контур

След като кожата е подготвена, е време да поставите контура. Въпреки че Филипс нанася продукта върху скулите, външните части на очите и нагоре към слепоочията, по линията на косата, челюстта и носа, имайте предвид, че лицето на всеки е различно. Начинът, по който се гримирате, ще варира за всеки, така че не се притеснявайте да експериментирате.

@makeupbymaryphillips lmk if you have questions! First video please be nice! Lol ? #maryphillipsmakeup #maryphillipshack #contourtechnique #foundationhack #makeuphack ♬ Lo-fi hip hop - NAO-K

Важно е да запомните, че кремообразните и гелообразните формули работят най-добре в този процес. Ако не използвате стик, уверете се, че имате плътна четка за прецизно нанасяне. По същия начин ще ви трябва четка за разнасяне на продукта и смесването му с кожата.

Слънцезащита за устните – нужна ли ви е?

Пролетен грим – лилави сенки за очи

Кремообразен руж с изтекъл срок на годност – кога да го изхвърлите?

3. Коректор и хайлайтър

Следващата стъпка е нанасянето на коректор върху зоните, които искате да озарите. Те обикновено се намират около очите, в горната част на скулите, надолу по моста на носа, отстрани на носа, в средата на челото, брадичката и около устата. Коректорът ви трябва да е 1-2 нюанса по-светъл от тена на кожата, за да се създаде наистина озаряващ ефект. Кремообразните или течните формули са най-подходящи за този начин на гримиране и могат да се смесят с помощта на влажна гъбичка или четка за коректор.

4. Фон дьо тен

@nmkajumulo seriously made my makeup look so much better im so grateful lol i was looking at old pictures of how i used to do it and it was just not looking good at all lmao #makeuptips #makeuphacks #makeuptipsforbeginners #beginnermakeup #flawlessmakeup #flawlessmakeuptips #howtogetflawlessskin #tiktokmakeuphacks #tiktokmakeuptips #makeupproducts #affordablemakeup #blush #concealer #maryphillipsmakeup #celebritymakeuptips #howtocoveracne #coveringacne #coveringdarkmarks #coveringdarkcircles #concealingdarkmarks ♬ original sound - nia kajumulo

Тази стъпка трябва да се направи с помощта на голяма, пухкава четка и лека или средно покривна основа. С потупващи движения вземете от фон дьо тена и нанесете с движения нагоре по лицето, за да се разнесе по-добре. Това е особено важно да направите около вашия контур – не искате да смесвате цветовете и случайно да създадете по-тъмен нюанс на кожата.

5. Руж и пудра

За да приключи цялата визия, Филипс приключва с кремав руж и лека бронзираща пудра, за да фиксира всички продукти на едно място. Също така може да използвате фиксираща пудра вместо бронзант. Това трябва да се направи с голяма четка, за да се създаде наистина меко покритие, което изглежда добре както на снимки, така и на живо.

За още тенденции от света на красотата последвайте профила на Tialoto в Instagram и страницата във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари