IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Том Ханкс получи диплома от Харвард и се пошегува, че не си е мръднал пръста

26 май 2023 18 00

Актьорът изнесе специална реч пред завършващите студенти

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Том Ханкс вече може да се похвали, че е носител на диплома от Харвард без дори да е прекарал и една минута в университета.

66-годишният актьор, който само преди ден беше на филмовия фестивал в Кан за промотирането на новия си филм Asteroid City, пристигна в Кеймбридж, Масачузетс, за да изнесе специална реч пред завършвващите студенти. Училището от Айви лигата присъди на Ханкс почетна докторска степен по изкуства, а той се пошегува, че получава дипломата без дори да си е мръднал пръста и без нито веднъб да е влязъл в библиотеката. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ????????? (@anastasia_90s)

"Не знам много за латинския, нямам страст към ензимите, а политиката е нещо, което просто преглеждам във вестниците преди да реша кръстословицата", продължи актьора в шеговит тон. Все пак той премина към малко по-сериозните теми, насърчавайки студентите да се изправят срещу безразличието на един народ, който е изморен от постоянните трудности и борби.

По думите на Ханкс, безразличието превръща гражданите в обвързани слуги, държани на труд от десподите и тираните, чиято настройка по подразбиране е цинизмът. Допълва, че именно тези тирани са забранили несъгласието, изкуството, диалога и книгите. Речта му беше изпълнена с препратки към Супермен и други супергерои, за да насърди борбата и непримиримостта в завършаващите Харвард. 

"Всеки ден, всяка година и за всеки випуск има избор, който трябва да се направи. Това е една и съща възможност за всички възрастни, които трябва да решат да бъдат един от трите вида американци - тези, които прегръщат свободата и възможностите за всеки, тези, които не искат или тези, които са безразлични. Само първите вършат работата по създаването на по-съвършен съюз, неделима нация. Останалите пречат", каза още Ханкс. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Martha (@marthapixphotos)

По време на появата му в Харвард актьорът получи и специална волейболна топка, брандирана с логото на университета, в чест на филма му Cast Away от 2000 година. Студенти от театралната група Hasty Pudding представиха пиеса, в която включиха най-емблематичните роли на Том малко преди той да се качи на сцената за речта си. 

През март тази година стана ясно, че носителят на "Оскар" ще бъде специален гост на тазгодишната церемония по завършване в един от най-престижните университети в света. Тогав деканът на Харвард заяви, че актьорът е допринесъл изключително много за националната култура и е разширил способността на нацията да оценява историите и разказите, които преди са били пренебрегвани.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Scott Murry (@smurryphoto)

Ханкс и съпругата му Рита Уилсън, с която са женени от 35 години, съвсем наскоро стъпиха заедно на червения килим в Кан преди премиерата на филма Asteroid City, в който участват. Режисираният от Уес Андерсън проект получи шестминутни овации на крака след последната си сцена. 

Том Ханкс започна бизнес с благотворителна кауза

Том Ханкс изненада младоженци

Том Ханкс подари пишещата си машина на дете, жертва на тормоз

Въпреки че не е прекарал и минута в библиотеката или стаите в Харвард, том Ханкс все пак е бил студент в щатския университет в Сакраменто, Калифорния. Преди това той учи театър в колежа Chabot, а след дипломирането си започва актьорска кариера, която се простира вече повече от 40 години и съдържа в себе си две награди "Оскар". 

Том Ханкс, Скарлет Йохансон, Брайън Кранстън, Мая Хоук, Ейдриън Броуди, Брендън Фрейзър и още много други могат да бъдат гледани в Asteroid City от 23 юни в кината. 

За още новини от света на звездите, модата и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари