IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нелечимо болната Селин Дион отменя участия, но не се предава

29 май 2023 14 30

Изпълнителката е категорична, че ще се бори с диагнозата си

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Селин Дион изчисти целия си професионален график до април 2024 година.

55-годишната изпълнителка наскоро обяви новината, че няма да изнася концерти поне още година, като причината е, че не е успяла да се подготви подобаващо за изпълненията, които остават от световното й турне. Съобщението бе публикувано в социалните мрежи и идва около половин година след обявяването на диагнозата за синдром на схванатия човек

"След като светът излезе от пандемията, Селин продължи да се лекува за състояние, което й пречи да се качи на сцената. Тя работи здраво върху възстановяването си", гласи съобщението. От екипа на изпълнителката допълват, че всеки един се надява Селин съвсем скоро да посети всички планувани градове в Европа, за да се види с невероятните си фенове, но това време просто не е сега. В момента медицинският екип прави всичко възможно, за да контролира и да лекува състоянието й. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Céline Dion (@celinedion)

Публикувайки официалното съобщение в социалните мрежи, Дион написа, че е изключително разстроена и с разбито сърце заради отлагането на 42 дати, за които билетите ще бъдат рефинансирани. Концертите бяха част от световното турне Courage, което промотираше едноименния албум. Все пак изпълнителката обеща на феновете, че няма да се предаде пред лицето на болестта и съвсем скоро ще ги види отново. 

"Много съжалявам, че отново разочаровам всички ви... и въпреки че сърцето ми е разбито, най-добре е да отложа всичко докато не се почувствам готова да се завърна на сцената... Няма да се предам... и нямам търпение да ви видя отново", написа Селин. 

Пред декември Дион разкри, че е диагностицирана със синдрома на схванатия човек - рядко и нелечимо неврологично заболяване, което може да причини изтощителни мускулни спазми. Тя сподели новината в социалните мрежи, публикувайки видео на английски и френски. По това време стана ясно, че изпълнителката трябва да отложи или да отмени напълно серия от концерти. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Céline Dion (@celinedion)

В края на миналата година Селин заяви, че от дълго време се бори със здравословни проблеми и й е много трудно да говори за тях. Още тогава тя сподели, че няма да може да рестартира турнето си през февруари 2023 година, като изрази надежда, че всичко ще тръгне по план през лятото. Плановете й обаче се промениха и феновете ще трябва да изчакат неопределено време, за да видят любимката си отново на сцената. 

Състоянието на Дион засяга централната нервна система, по-специално мозъка и гръбначния стълб. Това може да я остави инвалид, прикован към количка или на легло, неспоспобна да работи и да се грижи за себе си. Неврологичното заболяване е с автоимунни характеристики и може да включва изтощителна болка, хронична тревожност и мускулни спазми, които са толкова силни, че могат да изместят стави и дори да счупят кости. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Céline Dion (@celinedion)

През декември Селин разкри, че нейните спазми могат да причинят затруднения, когато ходи и не й позволяват да използва гласните си струни, за да пее по начина, по който е свикнала. 

Фенове на Селин Дион на протест пред Rolling Stone

Селин Дион призна, че има нелечимо заболяване

Ретро кадър – Селин Дион като дете

Източник сподели, че в момента звездата се фокусира върху здравето и децата си. Тя има трима синове - 22-годишният Рене-Чарлз и 12-годишните близнаци Нелсън и Еди. Дион е изключително благодарна и за любовта и подкрепата, които ежедневно получава от феновете и близките си. "Пътят пред нея е доста труден, но тя ще направи всичко възможно, за да се върне на сцената и да види феновете си", категорични са хора от екипа й. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Céline Dion (@celinedion)

За още новини от света на модата и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари