fallback

Кейт Мидълтън и принц Уилям – на кралска сватба в Йордания

05 June 2023 10:50

Гостите са били повече от 1700

Принцът и принцесата на Уелс заминаха за Йордания, за сватбата на престолонаследника на Йордания принц Хюсеин на Йордания и неговата 28-годишна годеница Раджва ал Саиф. Бъдещият монарх направи ислямска брачна церемония в двореца „Захран“, която ще бъде последвана от прием в двореца „Ал Хюсеиния“ с над 1700 гости.

Принцеса Кейт носеше розова макси рокля с дълги ръкави на Elie Saab с ефектни обеци, които се виждаха в проблясъците, когато прибираше свободните си вълни зад ушите си, предава People.

Когато двойката пристигна, тя проведе дълъг разговор с родителите на младоженеца, крал Абдула II и кралица Рания, като Кейт направи реверанс, докато поздравяваше всеки от тях.

След сватбената церемония принц Уилям и принцеса Кейт топло поздравиха престолонаследника Хюсеин и Раджва с прегръдки и целувки по бузите.

40-годишният принц Уилям и 41-годишната принцеса Кейт се присъединиха към кралски особи от цял свят на тържеството.

Watch: Britain’s Prince William and his wife Kate arrive in #Jordan to attend the highly anticipated wedding of Jordan’s Crown Prince Al Hussein and Saudi national Rajwa Al Saif. #RoyalWedding https://t.co/6iQV8qZuP5 pic.twitter.com/2sl5PryxiF

— Al Arabiya English (@AlArabiya_Eng) June 1, 2023

Изненадващо, братовчедката на принц Уилям, принцеса Беатрис, присъства на събитието заедно със съпруга си Едоардо Мапели Моци. 34-годишната внучка на кралица Елизабет носеше светлосиня рокля. Двойката, която сключи брак през юли 2020 г., се държеше за ръце, докато се придвижваше към церемонията.

Присъствието на принца и принцесата на Уелс на сватбата стана ясно в сряда, когато те бяха забелязани в хотел в Аман. Принц Уилям и Кейт имат множество общи връзки с кралското семейство на Йордания. Кралица Рания е в съвета на наградата Earthshot на принц Уилям, а принцеса Кейт е живяла в Йордания от 2- до 4-годишна възраст заради работата на баща си Майкъл Мидълтън в British Airways.

Както стана ясно от коледната им картичка от 2021 г., принцът и принцесата на Уелс дори са взели трите си деца – принц Джордж, 9 г., принцеса Шарлот, 8 г., и принц Луи, 5 г. – на семейна екскурзия там през същата година.

Кралица Рания и крал Абдула II също бяха гости на коронацията на крал Чарлз и кралица Камила на 6 май в Лондон, а Рания разказа ексклузивно пред People за това какво е представлявала церемонията по коронясването.

„Коронацията, разбира се, беше изпълнена с традиции, но бях много впечатлена от начина, по който крал Чарлз постави свой собствен отпечатък върху събитията. Например чувствах се много естествено да видя представители на различни религии да играят роля в службата. Това беше безпрецедентно в историята на Великобритания, но показа колко целенасочено Негово Величество държи на приобщаването“, каза 52-годишната кралица на Йордания.

Когато принц Уилям направи официално посещение в Йордания през 2018 г., той прекара време с престолонаследника Хюсеин, който го придружи до римските руини на Джераш – където ги очакваше емблематична снимка на семейство Мидълтън. Двамата бъдещи монарси също така се отпуснаха и гледаха футбол заедно. Принцеса Кейт не се присъедини към съпруга си по време на пътуването, тъй като синът им принц Луи беше само на 2 месеца.

Престолонаследникът Хюсеин, 28-годишен, и Раджва, 29-годишна, обявиха годежа си през август 2022 г. – публикувайки изображение, напомнящо обявяването на годежа на Уилям и Кейт.

Хюсеин е капитан от йорданските въоръжени сили – арабската армия и е завършил Кралската военна академия „Сандхърст“ в Англия и университета „Джорджтаун“ във Вашингтон, окръг Колумбия.

Раджва е най-малката дъщеря на Халид ал Саиф и Аза ал Судайри и е родена в Саудитска Арабия. Тя учи в колеж в САЩ, като получава диплома по архитектура от Университета Сиракуза в Ню Йорк и професионална степен по визуални комуникации от Модния институт по дизайн и мърчандайзинг в Лос Анджелис.

За още новини от света на звездите и модата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор на статията:
Tialoto.bg
Сподели
принц Уилям Кейт Мидълтън сватба Йордания
0 коментара
fallback