IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кейт Мидълтън и принц Уилям – на кралска сватба в Йордания

5 юни 2023 10 50

Гостите са били повече от 1700

Снимка: БГНЕС

Принцът и принцесата на Уелс заминаха за Йордания, за сватбата на престолонаследника на Йордания принц Хюсеин на Йордания и неговата 28-годишна годеница Раджва ал Саиф. Бъдещият монарх направи ислямска брачна церемония в двореца „Захран“, която ще бъде последвана от прием в двореца „Ал Хюсеиния“ с над 1700 гости.

Принцеса Кейт носеше розова макси рокля с дълги ръкави на Elie Saab с ефектни обеци, които се виждаха в проблясъците, когато прибираше свободните си вълни зад ушите си, предава People.

Когато двойката пристигна, тя проведе дълъг разговор с родителите на младоженеца, крал Абдула II и кралица Рания, като Кейт направи реверанс, докато поздравяваше всеки от тях.

След сватбената церемония принц Уилям и принцеса Кейт топло поздравиха престолонаследника Хюсеин и Раджва с прегръдки и целувки по бузите.

40-годишният принц Уилям и 41-годишната принцеса Кейт се присъединиха към кралски особи от цял свят на тържеството.

Изненадващо, братовчедката на принц Уилям, принцеса Беатрис, присъства на събитието заедно със съпруга си Едоардо Мапели Моци. 34-годишната внучка на кралица Елизабет носеше светлосиня рокля. Двойката, която сключи брак през юли 2020 г., се държеше за ръце, докато се придвижваше към церемонията.

Присъствието на принца и принцесата на Уелс на сватбата стана ясно в сряда, когато те бяха забелязани в хотел в Аман. Принц Уилям и Кейт имат множество общи връзки с кралското семейство на Йордания. Кралица Рания е в съвета на наградата Earthshot на принц Уилям, а принцеса Кейт е живяла в Йордания от 2- до 4-годишна възраст заради работата на баща си Майкъл Мидълтън в British Airways.

Както стана ясно от коледната им картичка от 2021 г., принцът и принцесата на Уелс дори са взели трите си деца – принц Джордж, 9 г., принцеса Шарлот, 8 г., и принц Луи, 5 г. – на семейна екскурзия там през същата година.

Кралица Рания и крал Абдула II също бяха гости на коронацията на крал Чарлз и кралица Камила на 6 май в Лондон, а Рания разказа ексклузивно пред People за това какво е представлявала церемонията по коронясването.

„Коронацията, разбира се, беше изпълнена с традиции, но бях много впечатлена от начина, по който крал Чарлз постави свой собствен отпечатък върху събитията. Например чувствах се много естествено да видя представители на различни религии да играят роля в службата. Това беше безпрецедентно в историята на Великобритания, но показа колко целенасочено Негово Величество държи на приобщаването“, каза 52-годишната кралица на Йордания.

Когато принц Уилям направи официално посещение в Йордания през 2018 г., той прекара време с престолонаследника Хюсеин, който го придружи до римските руини на Джераш – където ги очакваше емблематична снимка на семейство Мидълтън. Двамата бъдещи монарси също така се отпуснаха и гледаха футбол заедно. Принцеса Кейт не се присъедини към съпруга си по време на пътуването, тъй като синът им принц Луи беше само на 2 месеца.

Престолонаследникът Хюсеин, 28-годишен, и Раджва, 29-годишна, обявиха годежа си през август 2022 г. – публикувайки изображение, напомнящо обявяването на годежа на Уилям и Кейт.

Хюсеин е капитан от йорданските въоръжени сили – арабската армия и е завършил Кралската военна академия „Сандхърст“ в Англия и университета „Джорджтаун“ във Вашингтон, окръг Колумбия.

Раджва е най-малката дъщеря на Халид ал Саиф и Аза ал Судайри и е родена в Саудитска Арабия. Тя учи в колеж в САЩ, като получава диплома по архитектура от Университета Сиракуза в Ню Йорк и професионална степен по визуални комуникации от Модния институт по дизайн и мърчандайзинг в Лос Анджелис.

За още новини от света на звездите и модата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари