IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предположения: Каква титла ще получи Камила, ако надживее крал Чарлз?

6 юни 2023 18 00

За последно тя е използвана преди близо два века

БГНЕС

БГНЕС

Коронацията на Чарлз III бе в началото на май. Всички членове на британския кралски двор постепенно се върнаха към обичайните си задължения. И макар че емоциите около церемонията все още не са отминали, мнозина вече заговориха какво ще се случи един ден, когато кралят си отиде. Странно или не, всеки се чуди какво ще стане с монархията и кралицата консорт.

Според доклад на The Mirror, ако Камила надживее съпруга си, най-вероятно ще стане „вдовстваща кралица“. Предполага се, че тя ще заеме тази уникална роля в семейството, тъй като не е родната майка на принц Уилям.

Британски медии припомнят, че след като бащата на Елизабет Втора почива, нейната майка получава титлата кралица майка. Но същото не може да се случи с настоящата съпруга на краля.

Чарлз и

БГНЕС

Други кралски биографи обаче са на мнение, че като жена на Чарлз III, Камила ще стане кралица вдовица – тоест жената на покойния крал.

Какво друго би се променило при смъртта на краля?

Това автоматично ще направи принц Уилям крал. А Кейт Мидълтън ще поеме титлата кралица и вече ще я наричат кралица Катрин.

Технически погледнато всяка една кралица консорт по света, която надживее съпруга си, става вдовстваща кралица. Но ако тя не е майка на наследника на трона, не може да получи титлата кралица майка.

Новите крал и кралица – официални портрети на Чарлз и Камила след коронацията

Далеч от Обединеното кралство: Тайният син на Чарлз и Камила празнува рожден ден

Няма разрив: Кейт Мидълтън вече се покланя на кралица Камила

Вдовстваща кралица е използвана преди много години

Любопитен факт е, че титлата вдовстваща кралица е била използвана за последно преди почти два века. Тогава кралица Аделаида надживяла съпруга си.

Крал Уилям IV умира през 1837 г. Тъй като той и Аделаида нямат деца, той бива наследен от племенницата си – кралица Виктория. Вдовстващата кралица умира 12 години по-късно, през 1849 г., по време на управлението на новия монарх.

Всъщност британската история помни много малко случаи с кралици вдовици, които не са били кралици майки. Един от тях е на Жана Наварска, втората съпруга на крал Хенри IV и мащеха на крал Хенри V. Друг подобен е на Катрин Пар, шестата съпруга на Хенри VIII и мащеха на крал Едуард VI.

За още новини от света на звездите, модата и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

Медия ( преди 10 месеца )
Камила...си е Камила, двугърба или едногърба там е въпрос на време....какви роби са англичаните, подчиняват се на натрапената им камила
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар