IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Хари и Меган Маркъл не са поканени на Trooping the Color

15 юни 2023 14 50

Това се случва за първи път на херцога на Съсекс

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Очевидно принц Хари и Меган Маркъл окончателно са развалили отношенията си с останалата част от кралското семейство. За първи път в живота си те не бяха поканени на едно от най-важните събития във Великобритания – парада в чест на рождения ден на краля (Trooping the Color), който ще се състои следващия уикенд.

„Това ще бъде първият път в живота на Хари, в който не се очаква да присъства на официално кралско парти за рожден ден“, каза кралският експерт Ричард Идън.

Между другото, Trooping the Color е вековна традиция, която отбелязва официалния рожден ден на британския монарх. Скоро крал Чарлз III и съпругата му, кралица Камила, ще бъдат видени за първи път на балкона на Бъкингамския дворец в новия си статут.

Всъщност отдавна се говори за влошените отношения между Хари и Чарлз III. За това особено значение имат многото изявления на херцога на Съсекс по отношение на живота му в кралското семейство.

В момента принц Хари дава показания в британски съд. Той урежда нещата с издателя на британския таблоид Mirror относно незаконното събиране на поверителна информация за себе си и публикуването ѝ в медиите. Заради притесненията и стреса, свързани с излизането на скандални статии, херцогът на Съсекс има сериозни здравословни проблеми.

Наскоро се проведе друга среща. Принц Хари каза, че заради клеветническите публикации до 30-годишна възраст се е страхувал, че ще бъде „изгонен от кралското семейство“.

В пресата активно се разпространяваха слухове, че неговият биологичен баща е майор Джеймс Хюит, с когото принцеса Даяна уж е имала връзка, а не престолонаследникът принц Чарлз.

Хари си спомни как му е повлияло четенето на подобни публикации: „Беше обидно, изглеждаше подло и жестоко и се оказа много разрушително за психичното ми здраве“.

По-късно обаче херцогът на Съсекс разбира, че майка му, принцеса Даяна, се е запознала с майора много по-късно от раждането му. „По онова време наистина не знаех, че майка ми не е излизала с Хюит, преди да се родя. Разбрах за това едва през 2014 г.“, каза Хари на процеса.

За още новини от кралските семейства по света последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари