IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Том Холанд призна, че е бил роб на алкохола

11 юли 2023 14 50

Актьорът заяви, че е спрял пиенето през януари

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Том Холанд говори открито за алкохолната си зависимост и борбата с нея.

27-годишният актьор заяви, че решението да се откаже от алкохола в началото на тази година, е било най-доброто нещо, което някога е правил. Допълва, че пътят към трезвеността не е започнал изведнъж, а по-скоро постепенно е осъзнал, че трябва да направи промени в живота си, за да се чувства по-добре и да бъде по-адекватен както в личен, така и в професионален аспект.

„Имах доста пиянски декември. Беше около Коледа, когато бях и във ваканция. Започнах да пия доста и винаги съм бил способен да понасям много алкохол. Мисля, че това е наследство от рода на майка ми – мога да пия. Но през януари реших да се откажа“, казва Холанд в подкаста On Purpose with Jay Shetty.

Но т. нар. Сух януари не е бил чак толкова лесен период, колкото всеки си мисли. Месецът получава подобно име заради опита на много американци да детоксикират тялото си след дългия период на празненства през декември. Правилото е в продължение на месец да не се докосва алкохол. Голяма част от звездите също често се включват в предизвикателството, като тази година Мила Кунис и Аштън Къчър изпробваха волята си.

Сухият януари обаче е бил доста предизвикателен за Холанд. По думите му, постоянно е мислил за алкохол и е гледал часовника дали не е време за едно малко питие. Именно тогава е започнал да се притеснява за състоянието си и е започнал да мисли дали всъщност не става дума за нещо по-сериозно от твърде много партита.

„Казах си, че може би имам лека алкохолна зависимост. Така че реших да се накажа и да продължа със сухия режим и през февруари. Казах си, че трябва да издържа два месеца. И ако издържа два месеца, мога да си докажа, че нямам проблем“, казва още Том.

Продължавайки своята алкохолна пауза, той е усетил огромния натиск от английската култура на пиене. По думите му, социалните му контакти били сериозно ограничени заради отказите да ходи на бар или да пие с приятели. „Наистина започнах да изпитвам проблеми и се притесних, че може да имам проблеми с алкохола“, признава Холанд.

Положението започнало да се подобрява чак миналия месец, когато актьорът има рожден ден. До този момент все още не е близвал алкохол и признава, че се чувства по-добре и по-щастлив от всякога. „Спя по-добре. Справям се с проблемите по-добре. Някои проблеми на снимачната площадка, които преди са ме изкарвали извън кожата, сега ги приемам много по-добре. Имам по-ясен начин на мислене. Чувствам се по-здрав във физическо и психическо състояние“, категоричен е актьорът.

Холанд признава, че с времето е осъзнал, че е бил роб на алкохола и обсебен от идеята да си направи коктейл или да излезе за по питие.

След като спира с алкохола, Холанд усеща, че голяма част от предишните социални дейности изчезват от живота му, защото главно са били свързани с пиене. Една от тях е гледането на ръгби в компания. Признава, че освен обсъждането на мача по телевизията, компанията, с която преди е излизал, е имала за цел да се напива колкото се може повече. Въпреки че е трябвало да се откаже от едно от любимите си хобита, Холанд е категоричен, че не съжалява за решението си да стане трезвеник.

Том Холанд за славата: Близките ми ще ме приземят

Том Холанд и Неда Спасова в ново звездно предизвикателство

Том Холанд, Зендая и Джейк Джиленхол посетиха болни деца

Отказът от алкохола е имал и още един положителен ефект за семейството на актьора – майка му също е решила да тръгне по пътя към отрезвяването, след като вижда как синът ѝ просперира и се подобрява.

„Тя обожава новия си живот и всичко преминава чудесно. Не мога да повярвам каква разлика виждам в себе си, след като спрях пиенето. Просто е невероятно“, казва Том.

По време на целия процес плътно до Холанд е приятелката му Зендая, която го подкрепя във всяка една стъпка. Преди няколко дни той заяви в друг подкаст, че се чувства като най-големия късметлия в света, защото е срещнал точно нея. „В момента съм щастлив и влюбен, като не мисля за нищо друго“, сподели звездата.

За още новини от света на звездите и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари