IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Наоми Уотс разкри, че е влязла в ранна менопауза на 36 години

25 юли 2023 17 50

Актрисата сподели и какво ѝ е коствало това

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Наоми Уотс, която наскоро стана булка за първи път, разкри в ново интервю, че е влязла в менопауза на 36 години, казвайки, че това физиологично състояние я е накарало да се чувства извън контрол.

„Преминаването през менопаузата в толкова млада възраст не беше лесно, особено във време, когато имаше толкова малко информация за това“, сподели 54-годишната актриса пред списание Hello.

Тя добави: „Промени в настроението, нощно изпотяване и мигрена… Имах чувството, че излизам извън контрол.“

Менопаузата е периодът, който бележи края на менструалния цикъл на жената и обикновено се преживява на средна възраст от около 51 години. При някои жени менопаузата може да продължи повече от десетилетие, предизвиквайки различни дискомфорти.

Уотс е претърпяла тези хормонални промени доста по-рано от очакваното, което обаче ѝ е помогнало да се почувства по-свободна психически. „Преминаването през менопаузата ме накара да разбера себе си на по-дълбоко ниво. От самоопознаването дойде и усещането ми за свобода.“

Това осъзнаване накара Наоми да си партнира с „Menopause Mandate“, организация с нестопанска цел, която има за задача да увеличи осведомеността за ранната менопауза сред американските жени.

„Наистина вярвам, че ако менопаузата не беше толкова забранена тема, когато за първи път започнах да изпитвам симптомите ѝ, щях да имам по-лесен преход“, каза още актрисата.

По отношение на работата си в Холивуд, звездата сподели: „Горда съм, че все още работя. Мислех, че като мина 40-те ще съм принудена да се пенсионирам, но историите на жените не свършват на определена възраст.“

Актрисата от „Кинг Конг“ вижда много възможни истории за живота на жените на средна възраст, които могат да бъдат разказани на екрана.

Тя добави: „Виждам еволюция, виждам хора, които поемат рискове и идентифицират интересни истории, ръководени от жени, което е точно така, както винаги е трябвало да бъде. Една женска история е интересна на всеки етап, колкото по-дълъг е животът, толкова по-дълбок става той и създава интересни истории.“

Тя добави: „Толкова много неща могат да се случат в живота на една жена през този етап: грижа за възрастни родители, отделяне на децата, развод, смяна на кариерата и др. Всичко това е чудесна база за разказване на истории.“

Филмовата звезда, която се омъжи за колегата си Били Крудъп миналия месец, вярва, че ключът към връзките на средна възраст е общуването. Уотс размишлява върху намирането на любов в по-зряла възраст с думите: „Най-ценният ход за всяка връзка и партньорство е просто да бъдеш открит и честен за това, през което преминаваш. В повечето случаи това дава шанс на хората около теб да бъдат съпричастни и да знаят как да реагират.“

Уотс и 55-годишният Крудъп се ожениха на интимна церемония в Ню Йорк през юни след близо 5-годишна любов. И двамата имат деца от предишни връзки.

Наоми живееше на семейни начала с актьора Лив Шрайбър в продължение на 11 години, до раздялата им през 2016 г. Двамата са родители на синовете Саша (15) и Кай (13).

Междувременно актьорът от „Почти известни“ споделя 19-годишен син Уилям с бившата си половинка Мери-Луиз Паркър, която той изостави бременна в седмия месец заради актрисата Клеър Дейнс, с която също по-късно се раздели.

За още новини от света на звездите, съвети за красота и модни тенденции последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари