IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Внучката на Елвис Пресли, Райли Киоу, кръсти дъщеричката си в негова чест

9 август 2023 14 40

Тя също така отдаде почит и на покойния си брат

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Новородената дъщеря на Райли Киоу ще носи име, което е вдъхновено от двама важни семейни членове.

34-годишната актриса застава на корицата на септемврийския брой на списание Vanity Fair, където разкри, че момиченцето ѝ е кръстено както на покойния ѝ дядо, Елвис Пресли, така и на покойния ѝ брат, Бенджамин Киоу. Името е повече от интересно и на пръв поглед няма нищо общо със споменатите мъже, но Райли обяснява защо е избрала точно него и как то се свързва с тях.

Името на момиченцето е Тупело Сторм Смит-Питърсън. Първото име е вдъхновено от родния град на Елвис Пресли в Мисисипи, за да може да има връзка с покойния Крал на рокендрола. Киоу признава, че е избрала името още преди на екран да излезе филма за дядо ѝ, в който играе Остин Бътлър. По думите ѝ, Тупело ѝ харесало, защото не е много известно име и не може да бъде лесно свързано със семейството ѝ, но все пак тя знае какво означава.

„След като филмът вече излезе, всеки знаеше за Тупело, но какво да се прави“, казва още актрисата.

Второто име на момиченцето, Сторм, е в чест на Бенджамин Киоу, който също беше кръстен по този начин. Райли го избира като почит към покойния си брат, който се самоуби на 27годишна възраст в дома си в Калабасас преди три години.

Киоу също така разкри, че дъщеря ѝ се родила през август миналата година чрез сурогатна майка. Съпругът ѝ, Бен Смит-Питърсън, се похвали с щастливата новина този януари, а малко по-късно Райли потвърди всичко по време на възпоменателната церемония в чест на покойната си майка Лиса Мари Пресли. Тогава обаче тя запази детайлите около раждането и името в тайна, за да се фокусира изцяло върху службата.

„Надявам се да обичам дъщеря си по начина, по който ти ме обичаше, както обичаше брат ми и сестрите ми. Благодаря ти, че ми даде сила, любов, емпатия, кураж, чувство за хумор, възпитание, характер, лудост, упоритост. Аз съм продукт на твоята любов, сестрите ми са продукт на твоята любов, брат ми беше продукт на твоята любов“, пишеше в писмото, което Райли беше връчила на съпруга си, който го прочете пред всички.

Относно избора на сурогатна майка, Киоу разкрива, че може да износи деца, но е сметнала, че този вариант не е много подходящ, имайки предвид трудностите, през които е трябвало да премине физически, докато се бори с лаймската болест.

Името на дъщеричката на актрисата е разкрито само няколко дни, след като тя бе обявена за единствен наследник на всичко притежавано от покойната ѝ майка. Миналата седмица съдът в Лос Анджелис одобри договора, предложен от Киоу през юни, след като тя и баба ѝ, Присила Пресли, бяха в кратък съдебен спор относно наследството.

Какво е причинило смъртта на Лиза Мари Пресли?

Покойната Лиса Мари Пресли станала баба преди смъртта си

Тъжна вест: Лиса Мари Пресли почина на 54 години

Актрисата сега притежава имението „Грейсленд“ на Елвис Пресли в Мемфис, който беше подарен на единственото му дете, Лиса Мари Пресли, след като той умира през 1977 година. Решението на съда също така отрежда на Райли попечителство над 14-годишните ѝ сестри, Финли и Харпър, които се раждат от брака на Лиса Мари с музиканта Майкъл Локууд.

В интервюто за Vanity Fair актрисата говори за хаоса, който е бил създаден след смъртта на майка ѝ и обясни за връзката си с Присила. По думите ѝ, в момента нещата бавно се завръщат към положението, в което са били преди съдебните битки.

„След като майка ми почина, всеки изпадна в лека паника, защото не знаехме как да продължим напред и ни трябваше определено време, за да разберем ситуацията, която си беше доста сложна. Ние сме семейство, но също така сме и огромен бизнес. Така че смятам, че имахме нужда от малко време, за да изчистим всичко около нас“, казва Райли.

Като част от споразумението, Киоу трябва да даде 1 милион долара на Присила като част от предишна сделка, постигната между двете страни. Тя също така трябва да изплати на баба си още 400 000 долара за правни разноски. Относно връзката си с Присила, Райли е категорична, че нещата отново ще се върнат постарому и ще бъдат щастливи.

„Имахме лек спор, но сега всичко е наред. Тя е прекрасна жена и е участвала достатъчно много в създаването на наследството на дядо ми, както и в създаването на Грейсленд. Това е много важно за нея“, казва още актрисата.

Райли споделя, че Елвис е бил любовта на живота на Присила и всичко друго, написано в медиите, е лъжа, която силно я натъжава. По думите ѝ, единствената цел на баба ѝ е да запази наследството на музиканта и да поддържа Грейсленд в най-добрия му вид. „Това е целият ѝ живот. Отговорността, която е поела, е огромна. Нито едно от тези неща, за които говорим сега, не са били част от нашата връзка преди. Тя просто си бе моята баба“, казва още Киоу.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари