IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кралското семейство смени титлата на принц Хари на сайта си

10 август 2023 10 40

Той вече не е Негово Кралско Височество

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Негово Кралско Височество вече не се свързва с принц Хари. Тези дни екипът на Бъкингамския дворец премахна въпросната титла от официалния уебсайт на фамилията на Чарлз III.

Припомняме, че синът на настоящия крал бе лишен от въпросното обръщение още след като напусна семейството си и спря да бъде негов работещ член. Цели три години обаче той все още бе наричан Негово Кралско Височество на няколко места на официалния сайт на роднините му на Острова.

Оказва се, че въпросната грешка вече е поправена и страницата за Хари вече е актуализирана.

Меган и

Снимка: БГНЕС

В биографията на Хари пише съвсем друго

Херцогът на Съсекс все още е наричан „Негово Кралско Височество“ в биографията си, която излезе преди няколко месеца. По данни на Express, информацията за него на кралския сайт е променена във вторник, 8 юли. Така вече няма препратка към неговата титла.

Въпросната препратка бе свързана с работата на Хари за повишаване на осведомеността относно ХИВ/СПИН през 2016 г. Титлата сега е заменена с херцог на Съсекс.

Междувременно британски медии пишат, че уебсайтът на кралското семейство не е актуализиран напълно след смъртта на кралица Елизабет. Там дори за майката на Чарлз все още се пише настоящ монарх, а нейният първороден син е принц на Уелс. Ала след коронацията той вече е на нейния трон, а съпругата му е кралица, а не херцогинята на Корнуол – както пише все още. Принц Уилям и съпругата му Кейт Мидълтън също са с други титли.

Крал Чарлз

Снимка: БГНЕС

„Уебсайтът на кралското семейство съдържа над пет хиляди страници с информация за живота и работата на членовете му. След смъртта на Нейно Величество кралица Елизабет II съдържанието е преразглеждано и актуализирано периодично. Част от съдържанието може да е остаряло, докато този процес не приключи“. Това се казва в официално изявление на Бъкингамския дворец по повод някои промени, за които алармират различни издания.

Припомняме, че принц Хари обяви, че се оттегля от кралското семейство през 2020 г. Тогава обяви и решението си за своята титла.

принц Хари,

Снимка: БГНЕС

След срещата на върха в Сандрингам, когато той се срещна с кралица Елизабет, тогавашния принц Чарлз и принц Уилям, от Бъкингамския дворец съобщиха:

„Семейство Съсекс няма да използва своите титли Нейно Кралско Височество (HRH), тъй като вече не са работещи членове на кралското семейство“.

Меган Маркъл ще разкрие недостатъците на Хари в нова книга

Меган Маркъл на романтична вечеря с принц Хари за рождения ден

Отново в бежово: Хари и Меган показаха, че са единни след слухове за раздяла

Титлите във фамилията се промениха след коронацията

Макар и в САЩ, Хари и неговата жена все още биват наричани херцогът и херцогинята на Съсекс. Междувременно по-малкият син на принцеса Даяна и настоящия крал запази мястото си в линията за наследяване на трона. След смъртта на кралица Елизабет през септември, той е на пето след брат си принц Уилям и трите му деца – принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи.

Двете деца на принц Хари и Меган – 4-годишният Арчи и 2-годишната Лилибет, също са в линията на наследяване след баща си.

Въпреки че херцогът и херцогинята на Съсекс вече не изпълняват задължения от името на кралското семейство, Арчи и Лили са с промени в титлите си. Това стана възможно, след като крал Чарлз се възкачи на трона. През март бе съобщено, че те ще бъдат наричани мистър Арчи Маунтбатън-Уиндзор и мис Лилибет Маунтбатън-Уиндзор.

За още новини за кралските семейства по света последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари