IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какви подаръци от Ню Йорк донесе принц Уилям на децата си

27 септември 2023 08 30

Какво са получили принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи са получили специални сувенири от Ню Йорк.

Принц Уилям, който се завърна от Голямата ябълка след кратко пътуване, донесе със себе си няколко подаръка за трите си деца. 41-годишният принц на Уелс посети пожарната на града, намираща се в близост до Световния търговски център, която изигра критична роля в спасителната операция на 11 септември 2001 година. Там му бяха дадени няколко сувенира за 10-годишния Джордж, 8-годишната Шарлот и 5-годишния Луи. Децата получиха малки гумени противопожарни коли с логото на пожарната, химикали, тетрадки и тениски.

След като напусна пожарната, принц Уилям прекоси улицата, за да се ръкува и да се снима с местните жители и туристите, които се бяха събрали. Един човек даде на Уилям три тениски с надпис „Обичам Ню Йорк“ за децата му. Кралската особа каза, че с удоволствие ще доведе принц Джордж, принц Луи и принцеса Шарлот в Голямата ябълка някой ден.

Не е необичайно принц Уилям и Кейт Мидълтън да приключват кралските си ангажименти, взимайки със себе си изненади за децата си. От персонализирани футболни фланелки до плюшени играчки, малчуганите имат множество сувенири от пътуванията на родителите си.

Престолонаследникът на британския трон имаше няколко натоварени дни в Ню Йорк – от срещи в Обединените нации до газене в реката, за да види работата на проекта Billion Oyster и излизане на сцената на срещата на върха за наградите за иновации Earthshot. Той дори успя да поспортува незабелязано в парка, разкривайки че е отишъл да тича в Сентрал парк във вторник сутринта миналата седмица.

„Реших да се присъединя към многото нюйоркчани, изпълняващи сутрешната си рутина. Беше чудесно да се събудя в Ню Йорк в слънчева сутрин, а не в дъжда, който беше вчера. Беше прекрасно да поема глътка чист въздух тази сутрин“, каза Уилям пред репортери.

Докато принцът беше в Ню Йорк, Кейт Мидълтън също изпълняваше кралски задължения, но във Великобритания. Тя направи дебюта си като комодор-началник на въздушната армия на флота в Кралската военноморска въздушна станция Йовилтън. На следващия ден тя излезе в Лондон, за да посети Streets of Growth – благотворителна организация, която работи за трансформиране на живота на младите хора.

От своя страна, принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи се завърнаха на училище за началото на новата учебна година по-рано през месеца. Това ще е втората им година в училището Lambrook в Бъркшър. Промяната дойде, след като семейството се премести от Лондон в Уиндзор миналото лято, което означаваше, че трите деца за първи път ще учат в едно и също училище. Докато преди това принц Джордж и принцеса Шарлот се обучаваха заедно в Лондон, то принц Луи тогава все още посещаваше предучилищна.

Известно като едно от най-добрите подготвителни училища в Обединеното кралство, Lambrook отива далеч отвъд традиционната академична учебна програма. То предлага впечатляващи драматични и музикални съоръжения, както и възможност за развиване на спортни умения. Според уебсайта на училището, на територията му се помещават игрища за крикет, футбол, нетбол и хокей. Също така има добре оборудвана спортна зала, 25-метров закрит плувен басейн, кортове за скуош и тенис, танцово студио и голф игрище.

Кралска мода – дебют за Шарлот и безупречен стил на Кейт за „Уимбълдън“

Лудориите на малките: Принц Луи и принцеса Шарлот на коронацията

Принцеса Шарлот е копие на Кейт Мидълтън в нов портрет за рождения си ден

В класната стая уроците са с продължителност 35 минути и учениците са разпределени по степени на развитие, а не по възраст. Учебната програма включва литература, математика, френски, латински, гръцки, история, география, изкуство, драма, музика и физическо възпитание.

Освен основните предмети, има курсове по създаване на филми, анимация, готварство и сграда за дизайн и технологии за 7 милиона долара, в която се помещават артстудио, научни лаборатории и компютри.

Обучението в Lambrook обаче излиза и извън класната стая. Със силен фокус върху ученето на открито, принц Луи може един ден да строи леговище и да се плиска в кални локви, а в друг да събира кокоши яйца. Училището също така има пчелни кошери – нещо, което Кейт, която практикува пчеларство в семейния дом Анмър Хол в имението Сандрингам и прави собствен мед, може да оцени високо.

Училището Lambrook обучава деца до 13-годишна възраст и неговите възпитаници продължават развитието си в престижни училища. По-рано тази година принц Джордж беше забелязан в колежа Eton заедно с родителите си, което подсказва, че той може да последва стъпките на принц Уилям в интерната за момчета. Въпреки че учениците в Eton са на възраст между 13 и 18 години, те трябва да бъдат регистрирани преди 30 юни на учебната година, в която момчето навършва 10 години.

Когато принц Уилям се записва в интерната през 1995 година, той става първият висш кралски член, който посещава училището.

За още новини от света на кралското семейство последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари