IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Хари призна, че се е скарал с принц Уилям заради брадата си

12 октомври 2023 08 40

Херцогът на Съсекс получил позволението на баба си кралица Елизабет II да не се бръсне

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Принц Хари каза, че брат му „ревнува“ от необичайните черти на лицето му. В мемоарите си херцогът на Съсекс твърди, че Уилям веднъж му казал, че гъстата му брада е „неподходяща“ и го насърчил да се обръсне.

Хари обясни: „Някои смятат, че носенето на брада е явно нарушение на протокола и установените норми, особено след като се ожених във военна униформа. Брадите бяха забранени в британската армия“.

Принцът твърди, че е трябвало лично да поиска разрешение от покойната Елизабет II, за да запази брадата си. „Да“, казала кралицата, „можеш да запазиш брадата си“, пише Хари в автобиографията си. „Но тогава го обясних на брат ми и той... настръхна!“ – добавя принцът.

Хари подчерта, че след това е дал на брат си „бърз урок по история“ за предците, които са успели да запазят брадите си, като сподели снимки на Едуард VII и Джордж V. Херцогът на Съсекс твърди, че Уилям е „побеснял“, когато научил, че Елизабет II е дала позволението си.

Хари пише, че брат му е отговорил: „Поставяш баба в неудобно положение, Харолд! Тя нямаше друг избор, освен да каже „да“. Уилям „не го пускаше“ и споровете между братята продължиха „лично, по телефона повече от седмица“.

Уилям очевидно е наредил на Хари да обръсне брадата си, на което той нахално отговори: „Защо, за бога, това би имало значение?“

„Защото не ми беше позволено да запазя брадата си“, отвърна Уилям.

Хари завършва: „А, това е! Някога Уили имаше гъста брада и някой му каза, че трябва да я обръсне, ако иска да бъде добро момче.“

За още новини от света на кралското семейство последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари