IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рекорд: Тейлър Суифт официално е милиардерка

27 октомври 2023 17 40

Попзвездата спечели десетцифреното си състояние само от музика!

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Тейлър Суифт вече официално влезе в елитния клуб на милиардерите! 33-годишната попзвезда се присъедини към личностите, чието състояние е десетцифрено. Това се случва след като епичното турне на певицата Eras, както и документалният филм за него, се оказаха супер успешни и рязко покачиха нейното нетно състояние.

33-годишната Тейлър Суифт достигна статута на милиардерка 17 години след старта на своята знаменита кариера, която я превърна в най-голямата музикална суперзвезда от своето поколение.

Телевизия Bloomberg съобщи, че Суифт вече е част от клуба на милиардерките жени, в който са също риалити звездата Ким Кардашян и медийния магнат Опра Уинфри.

Очаква се носителката на множество награди „Грами“ тепърва да забогатява още, тъй като нейното печелившо турне ще продължи с концертните си изяви по целия свят още цяла една година.

Постижението на Тейлър е особено монументално, тъй като тя е сред малцината, които са натрупали това богатство само „чрез музика и самостоятелни изпълнения“.

Наред с увеличаването на собственото си богатство, Bloomberg съобщи, че 53-те концерта, които Суифт е изнесла в Съединените щати тази година, са „добавили 4,3 милиарда долара към брутния вътрешен продукт на страната“.

Това е така, защото мащабното турне на блондинката доведе до много пътувания, продажби на билети и възможности за мърчандайзинг за нейните легиони от фенове.

Изданието отбелязва, че техният анализ е „консервативен“, тъй като се основава стриктно на данни, които са публично известни, като нейното портфолио от недвижими имоти, сделки за стрийминг и др.

Суифт започна своето турне Eras Tour в Съединените щати през март. Цените  на билетите за концертите ѝ варират между 49 и 499 долара. Предвижда се, че турнето ще донесе на звездата умопомрачителните 4,1 милиарда долара – това е най-голямата сума, която някой артист музикант е печелил някога от турне в историята на музиката, пише вестник Washington Post.

Неочакваните печалби на Суифт се дължат предимно на нейния дял от приходите, който се оценява на стандартните за индустрията 85 процента.

Нейната вече огромна заплата също е на път да се увеличи, тъй като филмът „Eras Tour“, който излезе по кината на 13 октомври, вече спечели колосалните 130 милиона долара. Продукцията е заснета по време на едно от шестте нейни разпродадени шоута на SoFi Stadium в Лос Анджелис през август.

Професионалният фурор на звездата се случва на фона на щастливата развръзка в  личния и живот и по-точно на новата ѝ романтична връзка с популярния в САЩ атлет – Травис Келси.  Двамата бързо се превърнаха в любима на аудиторията звездна двойка като всички фенове на спорта и шоубизнеса са се обединили в очакванията си отношенията на влюбените да се развият благополучно.  

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари