IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Крал Чарлз разкри подробности около годежа на Уилям и Кейт

1 ноември 2023 14 50

Той говори за тясната връзка на семейството му с Кения

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Връзката на британското кралско семейство с Кения е доста силна, като това дори е мястото, където принц Уилям предлага брак на Кейт Мидълтън. 

Във вторник бе организиран държавен банкет в страната, който крал Чарлз и кралица Камила посетиха като част от обиколката си зад граница. Посещението бележи първото пътуване на монарха до държава от Британската общност след възкачването му на трона през септември 2022 година след смъртта на кралица Елизабет II. В речта си той обобщи някои от спомените, които членовете на семейството му са създали в африканската държава. 

„Точно тук, пред планината Кения, моят син, принцът на Уелс, предложи брак на съпругата си, сега моя любима снаха“, каза кралят, визирайки годежа от 2010 година. Новината за предстоящата кралска сватба беше оповестена няколко седмици по-късно, а Уилям и Кейт седнаха за първото си съвместно интервю, в което разказаха как се е стигнало до предложението. 

„Както всеки мъж по света знае, изисква се определена мотивация, за да събереш сили за подобна стъпка. Планувах всичко дълго време и просто почувствах, че е най-подходящо да предложа в Африка. Беше много красиво“, каза Уилям преди 13 години. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by People Magazine (@people)

Макар че двамата се запознават в колежа и имат дългогодишна връзка, предложението все пак е било изненада за Кейт. „Бях в пълен шок, когато ме попита. Тук имаме един голям романтик“, казва сегашната принцеса на Уелс. 

През януари 2020 година принцът отново разказа защо е избрал да предложи брак в Кения по време на прием в Бъкингамския дворец, който отпразнува връзката между Великобритания и Африка. 

„Африканският континент има специално място в моето сърце. Това е мястото, на което баща ми заведе мен и брат ми, малко след смъртта на мама. Когато обмислях къде е най-добре да предложа брак на Катрин, не можех да се сетя за по-подходящо място от Кения, на което да падна на едно коляно“, каза той. 

Принцът и принцесата на Уелс се ожениха през април 2011 година и вече имат три деца – 10-годишния принц Джордж, 8-годишната принцеса Шарлот и 5-годишния принц Луи. Крал Чарлз връчи титлите принц и принцеса на Уелс на Кейт и Уилям само ден, след като седна на трона, управляван в продължение на 70 години от неговата майка – кралица Елизабет II.

Кейт Мидълтън се качи в инвалидна количка, за да подкрепи хората в неравностойно положение

Защо Кейт Мидълтън спря да придружава принц Уилям на официални събития?

Делова: Защо Кейт Мидълтън напоследък носи основно костюми?

На държавния банкет във вторник кралят също припомни историческото място на Кения в историята, когато става дума за възкачването на трона от страна на покойната кралица. Тя трябвало да се наслаждава на спокойствието и дивата природа на страната, докато баща ѝ, крал Джордж VI, управлява държавата. Всичко обаче се променя на 6 февруари 1952 година, когато кралят умира в съня си, превръщайки своята 25-годишна дъщеря в монарх на Великобритания. 

„Мисля, че е добре известно, че моята скъпа майка, покойната кралица, имаше особена привързаност към Кения и кенийския народ. Тя пристига тук през 1952 година като принцеса, но си тръгва като кралица. Изключително интересно е да чета дневника ѝ от тази визита, за която пише, че не е искала да пропусне нито един от красивите пейзажи на Кения. Наистина не мога да ви благодаря достатъчно за подкрепата, която страната ѝ оказва в онзи труден момент“, каза Чарлз. 

Кралят допълни, че означава много за него и Камила, че първото им посещение като монарси на Великобритания е именно в Кения. „И двамата се гордеем с подновяването на връзките между двете страни, тъй като Кения има много специално значение за моето семейство“, каза още Чарлз и бе категоричен, че не се чувства като гостенин в държавата, а като част от местните. 

За още новини от света на британското кралско семейство последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

Истината ( преди 5 месеца )
Tам няма бели кой друг да вземе. " Цитат" ако има друг бял ще взема него, като ми предложи" - предполагам, че шега.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар