IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кейт Мидълтън се качи в инвалидна количка, за да подкрепи хората в неравностойно положение

6 октомври 2023 16 30

Принцесата на Уелс поигра ръгби

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Кейт Мидълтън показа своите умения по ръгби в инвалидна количка.

Принцесата на Уелс взе участие в мач на хора в неравностойно положение, за да насочи вниманието към повече приемственост в спорта и разбиването на граници между спортистите. Тя посети град Хъл, който се намира в североизточната част на Англия, за да се присъедини към тренировка на световните шампиони по ръгби в инвалидни колички.

Основният фокус на Кейт беше да подчертае положителното въздействие на ръгби лигата за хора с увреждания върху тези, които се занимават със спорта. 41-годишната принцеса също искаше да покаже как спортът може да помогне за справяне с неравенствата и да предостави платформа за хората да развиват своите умения и фитнес независимо от тяхното физическо състояние и произход.

Посещението е част от ролята на Мидълтън на патрон на футболната лига по ръгби – позиция, която тя пое от своя зет, принц Хари, когато той се оттегли от кралските си задължения.

Кейт се присъедини към дейностите през деня, организирани от футболната лига по ръгби – Хъл ФК и Университета на Хъл, където членовете на отборите на Хъл за инвалидни колички, физически увреждания и умствени увреждания играха в несъстезателни мачове и тренировъчни сесии. Ученици от Центъра за върхови постижения на ФК Хъл също взеха участие, като част от обучението им в различните форми на ръгби лигата за хора с увреждания.

По време на посещението си Кейт получи специални тениски от Лигата по ръгби за хора в инвалидни колички, с физически и умствени увреждания. На гърба на трите блузи бяха изписани имената на принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи. Съобщава се, че принцесата на Уелс е казала на треньора на Англия Том Койд, че децата ѝ обичат да гледат играта на отбора. По думите му, именно мачовете на ръгби отбора са запалили наследниците на трона по спорта.

Ръгби лигата за инвалидни колички в момента е най-приобщаващият формат в ръгби спорта, предоставящ възможност на всички да играят заедно, независимо от пола или увреждането.

На Кейт беше разказано и за Physical Disability Rugby League - пълноконтактна версия на играта, адаптирана за играчи с физически увреждания, които искат да имат достъп до основната версия на спорта. Тя също така разбра за Learning Disability Rugby League – несъстезателна версия на спорта, специално адаптирана за хора с обучителни затруднения.

На фона на слухове за развод: Кейт Мидълтън напусна Лондон с децата?

Скромната принцеса – Кейт Мидълтън изостави важни гости, за да влезе в кухнята

Кейт Мидълтън се срещна с предполагаемата любовница на принц Уилям

Принцесата на Уелс също участва в тренировки за умения с топка с играчи на двете горепосочени лиги, както и с ученици от Центъра за върховни постижения. В него 16-18-годишните ученици правят първите си стъпки към възможни кариери на работа в спорта или към друго по-нататъшно образование. Той се ангажира да разшири развитието на ръгби лигата от популярната си база в северна Англия до цялото Обединено кралство.

През януари Кейт беше домакин на прием за английския отбор по ръгби в инвалидни колички в двореца Хемптън Корт в знак на признание за световната титла, спечелена през ноември миналата година.

За още новини от света на кралското семейство последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари