IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Робърт де Ниро бе обвинен в полова дискриминация, ще плати над милион долара обезщетение

10 ноември 2023 10 50

Актьорът нарече твърденията „лудост“

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Журито се произнесе по делото между Робърт де Ниро и бившата му асистентка Греъм Чейс Робинсън. 

След близо петчасово обсъждане в четвъртък, съдебните заседатели във федералния съд на Ню Йорк обявиха, че актьорът не е лично виновен за случилото се, но компанията му, Canal Productions, е призната за виновна по обвиненията в полова дискриминация и репресия. Журито нареди на продуцентската къща на де Ниро да плати 1,26 милиона долара обезщетение на Робинсън. 

Член на адвокатския екип на обвинителката, Дейвид Санфорд, каза в официално изявление, че всички се радват от факта, че журито е видяло истината и е достигнало до справедлива присъда в полза на Робинсън. 

„Не само г-ца Робинсън спечели делото си срещу Canal, но журито напълно я оправда, казвайки че твърденията срещу нея от страна на Де Ниро са безпочвени“, казва адвокатът. 

В предишните си показания, дадени през седмицата, актьорът нарече обвиненията на Робинсън „пълна лудост“. Той се качи на свидетелското място на 31 октомври, когато заяви, че дамата е работила за него и е трябвало да изпълнява всичко, което той ѝ кажел. „Не съм ѝ казвал да чисти подове или нещо подобно. Не съм го направил, нито пък моята приятелка Тифани Чен, така че всичко казано са небивалици“, допълни актьорът. 

Звездата от „Убийците на цветната луна“ отговори и на въпрос дали Чен му е казала, че се чувства така, сякаш Робинсън живее в дома им по времето, когато е била наета. 

„Тифани може да е казвала разни неща, защото е била раздразнена, но се е почувствала така, защото Робинсън е била неуважителна към нея. Точка. А това е неприемливо“, казва Де Ниро. 

Актьорът потвърди по време на свидетелските си показания, че веднъж се е обадил на асистентката си в 4:30 сутринта: „когато си нараних гърба, падайки по стълбите“, но подобни късни обаждания не са били честа практика. Допълва, че целият инцидент с падането е станал в 2:00 или 3:00 през нощта, но е звъннал на Робинсън много по-късно. 

По време на разпита от страна на адвоката на Робинсън, Де Ниро се съгласи, че тя е правила всичко за него, но възрази че задълженията ѝ се простирали до личния му живот. Когато бе попитан за задачите, които обвинителката е изпълнявала за приятелката му, актьорът видимо се разстрои, обяснявайки че той и Чен са едно цяло. 

Греъм Робинсън е наета от Робърт де Ниро като асистентка в компанията му Canal Productions през 2008 година. По време на 11-годишната ѝ служба задълженията ѝ включвали управление на неговата къща в града, помощ при обзавеждането на апартамент и създаване на картички за Свети Валентин за тогавашната му съпруга Грейс Хайтауър. 

Последното, казва Де Ниро, е „едно от малкото неща, в които Робинсън е много добра“. 

Робърт де Ниро загуби един от внуците си

Робърт де Ниро и Тифани Чeн на парти в Кан месец след раждането на дъщеря им

Съдебната битка между Canal Productions и Робинсън започна през 2019 година, когато асистентката напуска компанията, след като е била повишена във вицепрезидент по производството и финансите. След нейното напускане продуцентската къща заведе дело за 6 милиона долара, твърдейки, че тя е гледала твърде много предавания на Netflix през работно време и че е злоупотребявала с позицията си, за да използва неправомерно фонда на работодателя си за лична изгода. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by infosalta24 (@infosalta24)

След това Робинсън заведе насрещно дело срещу Де Ниро и компанията му за предполагаеми нарушения на Закона за правата на човека в Ню Йорк, твърдейки, че актьорът е правил сексистки коментари и е проявявал неуважително поведение към нея, възлагал ѝ е „стереотипно женски работни задължения, които не били в съответствие с длъжността й“ и ѝ плащал по-малко отколкото на мъжките служители поради стереотипи, основани на пола. 

Според обвинението, Тифани Чен неправомерно е обвинила Робинсън, че е влюбена в Де Ниро, след което той си отмъстил на нея, лишавайки я от служебните ѝ задължения, като това я кара да подаде молба за напускане през април 2019 година

Робърт де Ниро с първи думи след смъртта на 18-годишния му внук

В съда се чуха показанията както на Де Ниро, така и на Робинсън, и на Тифани Чен. Серия от текстови съобщения между актьора и приятелката му бяха показани като доказателства. Главният съветник на Canal Productions Том Харви и счетоводителят на Де Ниро Майкъл Таш също свидетелстваха по време на процеса, както и редица служители, които са работили с Робинсън в компанията между 2008 и 2019 година.

Процесът започна със свидетелските показания на Де Ниро на 30 и 31 октомври, в които той призна, че е наричал Робинсън с обидни думи по време на работата ѝ. 

„Да, добре, смъмрих я“, каза той в отговор на въпроса как се отнесъл с асистентката си, когато тя не го събудила навреме за среща. След това се съгласи, че я нарекъл „заядлива“, „разсеяна“ и „разглезена нахалница“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Insider Life (@insiderlife)

Носителят на „Оскар“ твърдеше, че Робинсън е откраднала 5 милиона Delta SkyMiles от него и все още не ги е върнала. Delta SkyMiles се оценяват на приблизително 1,15 цента на миля, което означава, че общата сума е около 60 000 долара. 

Въпреки опитите да излязат сухи от водата, Де Ниро и компанията му все пак ще трябва да платят малко над милион долара на Робинсън за вредите, които са ѝ нанесли. 

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари