IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ема Хеминг Уилис се чувства виновна на фона на борбата на Брус Уилис с деменцията

15 ноември 2023 14 40

Тя сподели за висотите и паденията в живота си с актьора след диагнозата

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Ема Хеминг Уилис споделя за уроците, които е научила на фона на продължаващата борба на Брус Уилис с деменцията. 

Наскоро моделката разкри висотите и паденията, с които е трябвало да се справи, след като тя и останалата част от семейството на актьора обявиха диагнозата му – фронтотемпорална деменция, която предизвиква проблеми в комуникацията, движението и когнитивните способности. 

„Чувствам се виновна, защото имам ресурсите, които други нямат. Когато изляза на разходка, за да прочистя главата си, ми става ясно, че не всички хора, които се грижат за болните си партньори, имат тази възможност. Когато това, което споделям за преживяванията на семейството ми, получава медийно внимание, знам, че има хиляди други неразказани, нечути истории, всяка от които заслужава съчувствие и съпричастност“, пише Хеминг Уилис в статия за онлайн списанието Sunday Paper на Мария Шрайвър. 

Макар понякога да се чувства виновна, Ема – която споделя дъщерите Мейбъл и Евелин с Брус – е наясно, че през последната година се е превърнала в глас и представител на другите хора в нейната ситуация. 

„Виждам, че това, което споделям, има значение за другите, които се борят и по някакъв начин, това ги кара да се чувстват забелязани и разбрани. Искам хората да знаят, че когато чуя друга семейна история относно фронтотемпоралната деменция, чувам тъгата, загубата и болката на нашето семейство в техните думи“, казва още съпругата на Брус. 

Ема допълва, че е много важно за нея да говори от името на всички тези семейства, които нямат времето, енергията или ресурсите да говорят за себе си. По думите ѝ, най-важното в тези трудни моменти е да не се отказваш от надеждата и да си напомняш, че тя е най-ценният ресурс в този период. 

„Днес има много повече надежда, отколкото имах в деня, когато Брус беше диагностициран. Сега разбирам болестта много по-добре и съм свързана с невероятна общност, която ме подкрепя. Намерих надежда в новата си цел – определено нещо, което никога нямаше да търся – да използвам светлината на прожекторите да помагам и да овластявам другите“, пише още моделката. 

Благодарностите ѝ се простряха и до останалата част от семейството на Брус Уилис – бившата му съпруга Деми Мур и трите им дъщери Румър, Талула и Скаут. 

„Имам надежда как семейството ни може да намери радост в малките неща, да се събере заедно и да празнува малките моменти в живота. Знам, че имам още много да уча за фронтотемпоралната деменция, за тази общност, както и да направя проучвания за прогресирането на болестта. Но сега намерих стабилност. Колкото и мъка да изпитвам всеки ден, както и много други хора по света, знам, че всичко това ме направи по-силна, отколкото си мислех, че съм“, завърши Хеминг Уилис. 

Неземно щастие – Брус Уилис прегърна първородната си внучка

9-годишната дъщеря на Брус Уилис с трогателен жест към баща си

Трогателно: Деми Мур с грижа за Брус Уилис

Миналата седмица Талула Уилис сподели подобни думи, разкривайки защо семейството ѝ толкова често говори за болестта на Брус. 

„Мисля, че от една страна, такъв е семейният ни подход. Но също така е много важно за нас да увеличим осведомеността относно фронтотемпоралната деменция“, каза най-малката дъщеря на Брус Уилис и Деми Мур. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by tallulah (@buuski)

Тя допълни, че цялото ѝ семейство се надява техният опит да е от полза на други в същото положение

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари