IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обединено семейство – принцеса Шарлийн и принц Албер позират с близнаците си

20 ноември 2023 16 30

Четиримата отпразнуваха Деня на Монако

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Официалният празник на Монако се превърна в семейно тържество за кралското семейство на страната

Специалният ден бе отбелязан в неделя и отпразнува стогодишнината на принц Рение III, който, със съпругата си, принцеса Грейс, основава съвременната династия на кралството. 

Обединявайки три поколения на кралски особи, принц Албер и принцеса Шарлийн бяха допълнени от 8-годишните си близнаци принц Жак и принцеса Габриела, както и от сестрите на Албер – принцеса Каролайн и принцеса Стефани. Тазгодишното събитие включваше и поява на балкона на над две дузини кралски племенници и техните деца.

принцеса Шарлийн,

Снимка: БГНЕС

Националният празник на Монако започна с тържествена литургия Te Deum рано сутринта за 1900 гости. Пристигайки в катедралата, принц Албер беше с военна униформа, докато принцеса Шарлийн носеше червено от глава до пети. Цветът се счита за национален за страната. Облеклото на кралската особа се състоеше от двуредна риза с широка навита яка, украсена с медал, допълнена от шапка в стил барета на Stephen Jones и ботуши на висок ток. 

Тъй като тази година националният празник се падаше в неделя, литургията беше подсилена с елементи от Симфонията на Монако, както и от певци на оркестъра на карабинерите на княжеството. 

Връщайки се в двореца, принц Албер и принцеса Шарлийн продължиха с церемониите в двора, които са част от ежегодните празненства. Облечена в наситеносиньо, принцеса Габриела носеше тоалет, почти идентичен с този на майка си – чак до баретата на Stephen Jones. Междувременно принц Жак носеше униформа и шапка, съвпадащи с тези на баща му. 

принцеса Шарлийн,

Снимка: БГНЕС

Националният празник на Монако по традиция дава началото на празничния сезон в страната. 

Уникална: Асиметричните рокли на принцеса Шарлийн от Монако

Напук на тенденциите – принцеса Шарлийн потъмни косата си

Зимна мода – принцеса Шарлийн с готик тоалет

Тази седмица кралското семейство ще отпразнува Деня на благодарността – семейна вечеря, въведена от принцеса Грейс – преди принц Албер да замине за три държавни посещения в Азия, след което ще присъства на конференцията COP28 в Дубай. 

принцеса Шарлийн,

Снимка: БГНЕС

Престолонаследникът ще се прибере вкъщи навреме за рождения ден на близнаците си през декември и след това ще се присъедини към тях за ежегодния ден за раздаване на подаръци в двореца – още една традиция, започната от принцеса Грейс. 

След това цялото семейство ще стегне багажа си за зимна почивка в края на годината в Антарктида. 

За още новини от кралските семейства по света последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари