IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шакира се призна за виновна за укриване на данъци – връща милионите на Испания

22 ноември 2023 10 30

Изпълнителката заяви, че признава вината си в името на децата

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Шакира се съгласи на сделка по делото за данъчна измама, заведено срещу нея от прокуратурата в Испания

В първия ден на съдебния процес в Барселона, изпълнителката каза пред магистрата Хосе Мануел дел Амо, че приема споразумението. Новината бе потвърдена от множество реномирани източници, включително BBC, New York Times и Associated Press. 

Сделката включва тригодишна условна присъда и глоба от 7,5 милиона долара. Колумбийската певица беше обвинена от прокурорите в шест престъпления в данъчна измама за неплащане на 14,5 милиона евро, приблизително 15,8 милиона долара. Това са изчислените данъци на Шакира в периода 2012-2014 година, когато тя живее в Испания. Певицата и до днес отрича обвиненията. Тя беше изправена пред риска да получи до осем години затвор и глоба до 26 милиона долара, ако бъде намерена за виновна. 

В дълго изявление, изпратено до медиите, 46-годишната звезда казва, че се е съгласила на сделката в името на децата си. 

„Въпреки че бях решена да защитя невинността си в процес, който моите адвокати бяха уверени, че щеше да се произнесе в моя полза, взех решение най-накрая да разреша този въпрос в най-добрия интерес на моите деца, които не искат да видят своята майка как жертва благополучието си в тази битка, казва Шакира. 

„Трябва да преодолея стреса и емоционалното натоварване от последните няколко години и да се съсредоточа върху нещата, които обичам – моите деца и всички възможности, които предстоят в кариерата ми, включително предстоящото ми световно турне и новият ми албум, за които съм много развълнувана. Възхищавам се изключително много на онези, които се бориха с тези несправедливости докрай, но за мен днес победата означава да наваксам изгубеното време с децата и кариерата си“, допълни певицата.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Quién (@quiencom)

Все пак колумбийската звезда продължава да твърди, че е невинна. „През цялата си кариера винаги съм се стремяла да правя това, което е правилно и да давам положителен пример на другите“, каза тя. 

Шакира също така разкритикува данъчните власти в Испания, за които твърди, че са водили дело срещу нея, както са правили срещу много други професионални спортисти и високопоставени личности, изцеждайки енергията, времето и спокойствието на тези хора в продължение на години. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Astrowaves (@astrowavess)

Централна част от случая беше пребиваването на Шакира между 2012 и 2014 година. Прокурорите твърдят, че Испания е била нейната основна резиденция, но тя е посочила друго местоживеене, за да избегне плащането на данъци. Според испанското законодателство, хората, които прекарват повече от шест месеца в страната, се считат за местни лица и трябва да плащат данъци. 

Секси напук: Шакира блести в червена рокля на фона на ново разследване срещу нея

Звездна мода – Шакира е ходещо „Не“

Нови разкрития: Шакира излъгала за изневярата, с Жерар Пике били в отворена връзка от три години

През юли прокурорите заявиха, че Шакира е купила къща в Барселона през 2012 година, която е превърнала в семеен дом за нея и тогавашния ѝ партньор Жерар Пике. Двамата, които имат синовете Саша и Милан, обявиха раздялата си през юни миналата година. 

Според BBC, в отделно дело от 2019 година, Пике е бил глобен с 2,1 милиона евро от испанския съд за неплатени данъци между 2008 и 2010 година. 

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари