IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джон Траволта си спомня за ужасяващ инцидент със самолет: Мислех, че ще умра

27 ноември 2023 18 00

Актьорът е лицензиран пилот, но веднъж му се случват сериозни проблеми с двигателя

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Джон Траволта си спомня за сериозен проблем със самолет, който го кара да си мисли, че това ще е последният му ден на земята. 

Докато присъстваше на премиерата на късометражния филм The Shepherd на Disney+, разказващ за пилот, който има сериозен проблем с двигателя на самолета си, 69-годишният носител на „Оскар“ разкрива как е бил на косъм от смъртта заради подобен инцидент, но в реалния живот. 

„Всъщност и аз съм бил изправен пред пълна електрическа повреда, докато карах корпоративен самолет над Вашингтон“, казва Траволта, който има пилотски лиценз. Именно затова харесва едноименната книга на Фредерик Форсайт, защото много добре разбира разказа и преживяното от героя. 

„Знаех какво е чувството да мислиш, че ще умреш. Имах два добри реактивни двигателя, но нямах инструменти, нямах електричество, нищо. И си помислих, че всичко е приключило“, допълва Траволта. 

В материал за New Yorker от 1995 година актьорът описва полет със семейството си, когато му се налага да направи аварийно кацане на националното летище „Роналд Рейгън“ във Вашингтон. По това време той обясни, че неговият токоизправител не функционирал по време на полета. 

След това, от Washington Post съобщават, че следователите са заключили, че заплахата от сблъсък във въздуха е била много реална по време на полета през 1992 година. В доклада се добавя, че Боинг 727, летящ за Ню Йорк, е бил другият самолет, в който Траволта и семейството му е можело да се блъснат. 

„И тогава, сякаш по чудо, ние се спуснахме според правилата на по-ниска надморска височина“, спомня си актьорът. Допълва, че тогава видял паметника на Вашингтон и разбрал, че националното летище е точно до него и направил аварийно кацане, с което спасил цялото си семейство и невинни пасажери в другия самолет от зловеща катастрофа. 

Джон Траволта на среща с една от любимите си жени за рождения ден

Спомени от миналото – Джон Траволта пресъздаде ролята си от „Брилянтин“

Джон Траволта показа сина си за специален повод

По време на премиерата на филма The Shepherd актьорът също разкри, че се е влюбил моментално в книгата на Форсайт, когато я е прочел за първи път, но не е успял да придобие правата за излъчване. Спомня си, че се е добрал до историята точно след „Криминале“ и тогава е правил друг филм. „След 10 години, просто се отказах от идеята и си казах, че този филм никога няма да се случи“, разказва звездата. 

В крайна сметка, когато сценаристът и режисьор Иън Софтли се свързва с него, двамата се разбират да реализират проекта. Казва, че много малко идеи за филми успяват да останат в сърцето му толкова дълго време, така че веднага се съгласил на офертата. 

„Отне ми 30 години, но ето ме тази вечер“, казва Траволта и допълва, че три десетилетия са нищо, тъй като много добре знае каква история ще разкаже на света. 

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари