IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Аксел Роуз, Джейми Фокс, Шон Комбс: Известните мъже, срещу които бяха заведени дела за насилие

1 декември 2023 12 00

Напоследък това се превръща в истинска тенденция

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Сигурно се питате защо толкова много знаменити мъже бяха обвинени в насилие в последно време? Това се дължи на Закона за оцелелите пълнолетни в Ню Йорк, който изтече през ноември. Това е специален закон на щата Ню Йорк, който предостави на жертвите еднократен едногодишен прозорец, в който да съдят предполагаеми извършители на сексуално насилие, извършено преди много години или дори десетилетия.

Именно затова в последния момент бяха предявени искове за сексуално насилие срещу звезди като Аксел Роуз, Джейми Фокс и Куба Гудинг Джуниър. Много знаменитости, политици и спортисти станаха обвиняеми, като в този списък имаше и много познати имена от минали скандали (от времето на движението #MeToo), но и няколко нови случая също се откроиха. 

А ето и някои от по-забележителните съдебни дела за сексуално насилие, извършено от известни личности:

Президентът Доналд Тръмп беше един от първите, съдени по силата на закона, когато влезе в сила миналия ноември, от писателка, която каза, че той я е изнасилил в съблекалнята на универсален магазин.

Е. Жан Карол беше писала за предполагаемото нападение в книга от 2019 г. Тръмп отхвърли обвинението, като каза, че това никога не се е случвало. Първоначално тя съди президента само за клевета, тъй като обвиненията датират от средата на 90-те години и крайният срок за подаване на иск отдавна е изтекъл. Но Законът за оцелелите възрастни разчисти пътя за подобни дела за сексуално насилие.

През май съдебните заседатели намериха Тръмп за виновен в сексуално насилие над Карол, но не и в изнасилване. Тя получи 5 милиона долара, включително обезщетение за клевета.

Шон Комбс

Шон Комбс и Каси; Снимка: Getty Images

Шон „Диди“ Комбс беше съден този ноември от три различни жени. Първото дело беше заведено във федералния съд от R&B певицата Каси. Тя обвини Комбс в побой и изнасилване по време на дългогодишната им връзка, нещо което той отрече. Двамата успяха да постигнат споразумение още на следващия ден и тя оттегли своя  иск.

Още две жени обаче заведоха дела срещу хип-хоп музикалния магнат миналата седмица, точно преди изтичането на закона. Те обвиняват Комбс в сексуално насилие в отделни инциденти, датиращи от началото на 90-те години. Говорителят на рапъра отрече обвиненията.

Харви Уайнстийн вече е осъден за изнасилване в Ню Йорк и Лос Анджелис, но през октомври и актрисата Джулия Ормънд обвини филмовия продуцент, че е сринал филмовата ѝ кариера след сексуално насилие през 1995 г.

Уайнстийн, който е в затвора в Ню Йорк, категорично отрече обвиненията чрез своя адвокат.

Сред множеството съдебни дела, заведени през последните дни на закона, беше и едно срещу актьора Джейми Фокс (на основната снимка).

Жена, която казва, че го е помолила за снимка в открит бар на покрива на хотел в Ню Йорк през 2015 г., го обвинява, че той я е опипвал под дрехите. Представител на актьора каза, че предполагаемият инцидент никога не се е случвал. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Steven Tyler (@iamstevent)

В обвинение, датиращо от 70-те години на миналия век, една жена обвини вокалиста на групата „Aerosmith“ Стивън Тайлър, че я е целувал и опипвал насила. Жената казва, че е била на 17 години, когато е срещнала Тайлър в Манхатън през лятото на 1975 г. и че той я е нападнал два пъти през този ден.

Тайлър така и не е направил публичен коментар по обвинението.

Бил Козби беше съден от Джоан Таршис, която каза, че е била млад сценарист на комедии, когато Козби я е упоил и нападнал два пъти през годините около 1970 г. Тя отправи обвиненията за първи път през 2014 г., но възможността ѝ да го съди преди това беше ограничена по давност (минало е твърде много време).

Представителят на Козби не отговори на въпроси относно иска, вместо това цитира броя на добре известни фигури, посочени в съдебни дела, заведени по закона, намеквайки че това е лов на вещици, и попита: „Кога всичко това ще спре?“

Ръсел Бранд;

Ръсел Бранд; Getty Images

Британският комик и актьор Ръсел Бранд също беше съден по закона от жена, която каза, че е била статист на снимачната площадка на филма „Артур“ през 2010 г., в който Бранд участва. Жената обвини Бранд, че си е показал интимните части пред нея и я е нападнал в банята.

Той не е коментирал делото, но във връзка с твърдения в британски медии през септември от четири жени, които също казаха, че той ги е нападнал, Бранд заяви, че връзките му с жените винаги са били „по взаимно съгласие“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Axl Rose (@axl_rose__)

Вокалистът на бандата Guns N’ Roses – Аксел Роуз, беше обвинен от бивш модел, че я е изнасилил през 1989 г. в хотелска стая в Ню Йорк. Въпросната жена – Шийла Кенеди, каза, че е била диагностицирана с тревожност и депресия поради атаката на Роуз, за която е споменавала и преди. Адвокатът на музиканта заяви, че това е невярно обвинение и никога не се е случвало.

Боксьорът Майк Тайсън беше съден от жена, която каза, че той я е изнасилил в Олбани, Ню Йорк, в началото на 90-те години, след като тя го е срещнала в клуб и е била в лимузината му. Засега няма коментар от представители на Тайсън. Боксьорът в тежка категория прекара три години в затвора, след като беше осъден за изнасилване през 1992 г.

Руди Джулиани, бившият кмет на Ню Йорк и личен адвокат на Тръмп, е съден от жена, която твърди, че той я е принуждавал към сексуална активност, докато тя е работила за него.

Модният фотограф Тери Ричардсън беше съден от модел, твърдейки, че я е нападнал на снимачната площадка през 2004 г. и след това е продал снимки от инцидента. Жената посочи също така Trump Model Management, вече несъществуващата агенция, основана от президента Тръмп, която я представляваше по това време, като ответник. Втора жена заведе подобно дело срещу Ричардсън за предполагаемо нападение над нея през 2003 г. Ричардсън преди това нарече обвиненията в сексуално неправомерно поведение срещу него „лов на вещици“.

Куба Гудинг

Куба Гудинг Джуниър; Getty Images

Куба Гудинг Джуниър беше съден от две жени, които казаха, че ги е опипвал в два отделни инцидента през 2018 и 2019 г. Гудинг не е коментирал своите съдебни дела.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

ГРАД КОЗЛОДУЙ ( преди 8 месеца )
насилниците са психопати садисти и комплексари те не Изпитват Емпатия Състрадание
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар