IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Уилям бил бесен към обвиненията към Кейт Мидълтън в расизъм

6 декември 2023 14 50

Името на съпругата му излезе в изданието на „Краят на играта“ в Нидерландия

Снимка: БГНЕС

Книгата на Омид Скоби „Краят на играта“ предизвика скандал в кралското семейство. Там се коментира скандалът, за който говориха по-рано пред Опра Уинфри Меган Маркъл и принц Хари.

Всъщност става дума за двама членове на кралското семейство, които коментирали, по думите на херцозите на Съсекс, цвета на кожата на тяхното неродено все още бебе.

В изданието в Нидерландия се появиха и имената, заради което книгата беше изтеглена от рафтовете на книжарниците. Все пак стана ясно, че имената са били крал Чарлз III и Кейт Мидълтън.

Името на принцесата на Уелс предизвика най-голям обществен гняв. Според кралския експерт Ингрид Сюард, принц Уилям е бесен и няма намерение да прости предателството на брат си и снаха си.

„Няма съмнение, че принц Уилям ще бъде бесен от последните обиди, отправени към съпругата му. Той ще бъде ядосан на медиите, че тази история получи толкова голямо отразяване. Той ще бъде ядосан и на Хари и Меган, независимо дали са били замесени или не. И той ще бъде ядосан на себе си, че е позволил името на Катрин да бъде споменато, защото той я защитава много“, каза Ингрид.

Кралят, който е обвинен в расизъм, приема сериозно полемиката около книгата. Според източника ще бъдат разгледани най-строгите ответни мерки, включително евентуални съдебни действия. 

„Някои дискусии вече се проведоха и ние ще продължим тези дискусии през седмицата, но не под формата на кризисни разговори... Решенията ще се вземат с повишено внимание, професионализъм и постепенно, а не прибързано през уикенда“, каза източник, близък до двореца.

В същото време тръгна да се търси как така имената са се появили в изданието в Нидерландия. Омид Скоби отрича той да е давал тези имена като заяви, че ги е нямало дори в черновата. Според някои от слуховете, екип на Меган ги е подшушнал.

Покрай цялата тази шумотевица и без това крехките отношения между принц Уилям и принц Хари изстинаха още повече. За херцозите на Съсекс  се оказа, че не са поканени на сватбата на кръстника на принц Арчи поради несъгласие на кралското семейство.

Меган Маркъл и принц Хари бяха премахнати от списъка с гости за сватбата на един от техните дългогодишни британски приятели, тъй като напрежението между кралското семейство достигна рекордно високо ниво през последните дни.

Хю Гросвенър, който е кръстник на сина на херцога и херцогинята на Съсекс – Арчи, не е поканил калифорнийската двойка на сватбената си церемония през юни с Оливия Хенсън, съобщава The Sunday Times.

„Невероятно тъжно е, че се стигна дотук“, каза общ приятел на Хари и Гросвенър пред британското издание. 

Той обясни, че 39-годишният Хари и 42-годишната Меган не са били поканени на тържеството, за да се предотврати по-нататъшна драма между враждуващите членове на семейството.

„Искаше да избегне всичко, което можеше да съсипе деня, особено за Оливия, и не искаше никаква неловкост. Хю е един от малкото близки приятели на Уилям и Хари. Той поддържа силни връзки и линии на комуникация и с двамата. Той би искал те да могат да се съберат и да уредят нещата, но разбира, че това едва ли ще се случи преди сватбата“, каза източникът.

Също така кралското семейство подготвя план за действие за минимизиране на щетите върху репутацията на семейство Уиндзор след издаването на холандската версия на книгата Endgame.

„Дискусиите продължават и ние ще продължим тези дискусии тази седмица. Решенията ще се вземат с внимание и професионализъм. Отнема време. Разговорите не могат да бъдат прибързани през уикенда“, каза източник на Telegraph.

Според публикацията сътрудниците на двореца ще се срещнат през следващите няколко дни, за да обсъдят всички варианти за насрещни искове срещу Скоби и семейство Съсекс, включително съдебни дела.
 

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари