IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тейлър Суифт е обявена за човек на годината на списание Time

7 декември 2023 09 00

Звездата разказва за турнето и любовта

Снимка: БГНЕС

Тейлър Суифт увенча звездната си 2023 г. с титлата „Личност на годината“ на списание Time. Звездата, чието турне – Eras, счупи касови рекорди и провокира разследване на практиките на Ticketmaster за продажба, следва Барак Обама, Грета Тунберг и Владимир Зеленски.

Звездата заяви пред списанието, че е „най-гордата и най-щастливата“ от новината. Наградата се присъжда на събитие или лице, за което се смята, че е оказало най-голямо влияние върху световните събития през изминалата година, предава BBC.

Певицата също така признава пред списанието, че натоварването от 180-минутните ѝ концерти Eras често я кара да се чувства физически изтощена.

„След поредица от концерти не напускам леглото си, освен за да си взема храна, да я занеса обратно в леглото си и да я изям там“, каза тя.

„Едва мога да говоря, защото съм пяла три концерта подред. Всеки път, когато правя крачка, краката ми хрущят, хрущят, хрущят от танцуването на токчета.“
Звездата разказа и за разцъфтяващия си романс със звездата по американски футбол Травис Келси.

Двойката попадна в заглавията на вестниците през септември, когато Суифт беше забелязана с майката на Келси на един от мачовете му.

„Докато отида на първия мач, вече бяхме двойка“, обясни тя, като добави, че за първи път са се засекли през лятото.

„Мисля, че някои хора си мислят, че са видели първата ни среща на онази игра? Никога не бихме били достатъчно психопатични, за да си устроим трудно първа среща.“

Травис Келси и Тейлър Суифт се превърнаха в най-известната звездна двойка на годината. Но любовният живот на Суифт е незначителен в сравнение с културното ѝ влияние. Вече като суперзвезда преди 2023 г., нейната кариера достигна нови висоти благодарение на турнето Eras, в рамките на което певицата изпълнява всяка вечер 45 песни, обхващащи цялата ѝ кариера.

Търсенето на билети беше толкова голямо, че срина уебсайта на Ticketmaster, което предизвика изслушване на бизнес практиките му от Сената на САЩ.

Когато турнето започна през лятото, фенове без билети се събираха на паркинги, за да чуят музиката. В Сиатъл концертите ѝ предизвикаха сеизмична активност, равностойна на земетресение с магнитуд 2,3.

„Чувствам се като в преломен момент в кариерата си, който се случва на 33 години“, казва тя пред Time. „И за първи път в живота си бях достатъчно психически издръжлива, за да приема това, което идва с него.“

Властващата фаза на Суифт идва след период, в който тя беше очернена заради позициите си по отношение на феминизма и политиката – въпреки че мълчанието ѝ по тези въпроси не произтичаше от нищо по-зловещо от липса на увереност.

След като се изказа срещу Доналд Тръмп и в подкрепа на правото на аборт, тя достигна творчески пурпурен период с албумите Folklore и Evermore от ерата на пандемията.

Показвайки по-органичен, инди-фолк подход от кънтри-попа, който я направи известна, записите затвърдиха статута ѝ на талантлив автор на песни на поколенията.

Тя затвърди завръщането си с миналогодишния Midnights - мрачна, лишена от сън колекция от поп песни, базирани на мислите, които я държат будна през нощта.

Суифт ще представи турнето си Eras в Европа през май 2024 г.

Главният редактор на Time Сам Джейкъбс заяви, че американската поп икона е „рядък човек, който е едновременно автор и герой на собствената си история“, и добави, че Суифт е „намерила начин да преодолее границите и да бъде източник на светлина“.

Освен турнето си, Суифт издаде и най-продавания запис за 2023 г. – повторен запис на десетилетния ѝ албум 1989.
Невероятно, но тя има и втория и третия най-продавани албуми за годината в Америка, като Midnights и Speak Now (Taylor's Version) засенчват рекордите на Дрейк, Оливия Родриго и Ед Шийрън.

Филмът Eras Tour на Тейлър Суифт изпревари Never Say Never на Джъстин Бийбър като най-печелившия концертен филм на всички времена
Миналия месец звездата беше обявена за милиардер от бизнес изданието Bloomberg, което оцени нетното ѝ състояние на 1,1 млрд. долара.
Само трима други музиканти са постигнали статут на милиардери – Риана, Бионсе и Джей-Зи.

Въпреки това Суифт е първата, която постига това само благодарение на музиката, тъй като състоянието на съперниците ѝ включва бизнес начинания в областта на модата, козметичните продукти и висококачественото оборудване.

В публикация в социалните мрежи Суифт отпразнува последното си отличие, като насочи вниманието към любимия си котарак Бенджамин, който се появи на корицата на списание Time, увит около раменете ѝ.

В момента Суифт е в почивка, преди да започне азиатската и австралийската част на турнето си Eras през февруари.

През май концертите ще се състоят в Европа, а през новата година се очаква Суифт да издаде и презаписана версия на албума си Reputation.

Решението ѝ да презапише всичките си първи шест албума дойде, след като през 2019 г. старата ѝ звукозаписна компания Big Machine продаде мастъралбумите ѝ на музикалния магнат Скутър Браун. По-късно той ги продаде на инвестиционна компания.

В разговор с Time тя заяви, че първоначално се е отдръпнала от идеята, която е била предложена както от баща ѝ, така и от колежката ѝ попзвезда Кели Кларксън.

В крайна сметка тя продължава с проекта като акт на бунт. „Всичко зависи от това как се справяш със загубата“, казва тя. „Аз реагирам на силната болка с непокорство.“

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари