IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мит или реалност: Кари Грант изобщо не е бил джентълменът, за когото са го смятали всички

9 декември 2023 12 00

Легендарният актьор бил раздразнителен и непрекъснато критикувал жена си

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

„Никога не знаех какво щеше да го разстрои“, казва бившата съпруга на Кари Грант – Даян Кенън. Тя твърди, че легендарният киноактьор постоянно я е критикувал и въобще не е бил джентълменът, който всички са смятали, че е. 

Преди около четири месеца претърсвах сейфа си и намерих бележки от него, които бяха толкова очарователни и ме накараха да разбера защо се влюбих в него“, споделя 86-годишната актриса със сайта Page Six в скорошно ексклузивно интервю.

Звездата от „Раят може да почака“ е на 28 години, когато се омъжва за филмовата икона, която е на 61 години по това време – през 1965 г. Двамата имат дъщеря Дженифър, която се ражда през 1966 г. Те се развеждат две години по-късно. Бракът им е бил нестабилен и бурен и е създал куп неласкави впечатления за Кари Грант.

В мемоарите си от 2011 г. „Скъпа Кари: Моят живот с Кари Грант“, номинираната за „Оскар“ Кенън споделя, че е имало „фундаментални проблеми“ във връзката им още от самото начало. А най-вече това, че Грант е критикувал това, което тя облича, изпадал е в неочаквани пристъпи на ярост и др.

Актрисата разказва, че бившият ѝ съпруг невинаги е бил джентълменът, когото феновете са си представяли. Кенън пише за техния бурен брак в мемоарите си следното: „Никога не знаех какво в мен щеше да го разочарова. Непрекъснато ме разхождаше из къщата ни и изброяваше недостатъците ми.“

Тя казва още: „Не бях поставила под чашата си за вода подложка. Била съм паркирала колата си на алеята накриво. Не е трябвало да бъда толкова приятелски настроена към пощальона, защото можел да реши, че му пускам аванси, или пък към прислужницата, защото било добре да се спазва дистанция.“

Кари Грант;

Кари Грант; Снимка: Getty Images

Мемоарите на Кенън са в основата на минисериал за Грант, наречен „Арчи“, който е от четири части и сега се излъчва в Britbox. Звездата от „Хари Потър“ Джейсън Айзъкс влиза в ролята на Грант, а Лора Ейкман играе ролята на Кенън във въпросните серии.

Даян признава още, че има много неща около характера на Грант, които тя не е разказала в книгата си.

„Нещото, което беше наистина предизвикателство за мен при написването на книгата, беше какво да кажа и какво да не кажа“, обяснява Кенън. „Кари беше обичан от толкова много хора, че не исках да извадя звездите от очите им. Моите изчезнаха за известно време, но макар и да е любопитно, звездите отново се върнаха в очите ми“, добави тя

Арчи Лийч всъщност е истинското име на Кари Грант, а детството му е било като кошмари на Дикенс.

Холивудският актьор израства беден в Бристол, Англия. Когато Арчи е на 9 години, баща му настанява майка му в психиатрична клиника и му казва, че тя е починала. Бъдещата звезда не научава, че майка му е жива, докато не навършва 31 години. Това усещане за изоставяне и последвалите трудни отношения с майка му оцветяват всичките му бъдещи романтични връзки.

Арчи променя името си на Кари Грант през 1941 г. Той почина през 1986 г. на 82-годишна възраст. Във въпросния сериал се засягат и непотвърдените слухове, че той е имал сексуална връзка със своя добър приятел Рандолф Скот.

Двамата актьори са били съквартиранти в продължение на една декада и много биографи смятат, че връзката им е  била повече от приятелска – нещо, което дъщерята на Кари, Дженифър, категорично отрича.

Кенън също казва, че не вярва това да се е случило, тъй като никога не е виждала дори намек за гей отношения между двамата мъже.

По време на дългата си кариера Грант участва в десетки емблематични филми, но дисфункционалното му детство оставя своя отпечатък върху персоната му.

Кенън отбелязва още за връзката  им: „Чувствам, че това, което се случи, беше, че той трябваше да ни изостави, преди ние да го изоставим или аз да го изоставя, за да остане на върха, защото той просто не беше щастлив.

Актрисата, позната от сериала „Али Макбийл“ се надява, че минисериалът ще позволи на хората да заобичат още повече Кари, но че животът му ще им даде голям урок. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BritBox (@britboxtv)

„Всички ни гледат отвън и си казват: „О, те имат толкова страхотен живот“,  а отвътре да живееш с Грант беше много болезнено“, казва още тя за тригодишния им брак.

Тя казва, че не изневерите са били проблемът в отношенията им: „Той никога не ми е изневерявал. Изневярата не беше проблемът, мъжете не бяха проблемът, ние бяхме проблемът.“

Въпреки това Кенън знае, че Грант е единствен по рода си. „Когато той влезеше в стаята, стаята беше негова... Никога не е имало друг като него и никога няма да има.“

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари