IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тя не е като другите актриси, тя е Анджелина Джоли

7 декември 2023 18 00

Звездата застава пред списание WSJ за едно прочувствено и откровено интервю

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

„Нямаше да съм актриса сега. Когато започвах кариерата си, нямаше толкова много очаквания да бъдеш публична личност, да споделяш толкова много“.

Това са думи на Анджелина Джоли, която прекарва целия си живот в Холивуд. Дъщеря е на американския актьор Джон Войт и френската актриса Маршелин Бертран. Професионалният ѝ път сякаш е начертан още преди да е поела първия си дъх. С подобно артистично семейство трудно може да бъдеш нещо различно от родителите си, особено във времето, когато Джоли расте. Да не говорим, че тогава Холивуд е много по-привлекателно и желано място от сега. 

Ерата на Златния Холивуд привлича малката Анджелина като магнит. Гледайки как баща ѝ играе на големия екран, тя се влюбва в изкуството още от пръв поглед. Решава, че ще бъде като родителите си, ще диктува правилата в киното и ще се превърне в една от легендите на този бизнес. Така и става. С красотата, таланта и увереността си, Джоли се превръща в име, което никога няма да забравим. Никога не бихме искали да забравим.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by WSJ. Magazine (@wsjmag)

Днес обаче нещата са много по-различни. Актрисата сама признава, че не би се впуснала в актьорството, ако сега трябваше да избира. Причината – прекалената показност, която се изисква от звездите на Холивуд, липсата на такт към личния им живот от страна на фенове и папараци, както и по-големия интерес към случващото се в ежедневието, а не на екрана. Джоли не би искала да живее в свят, където талантът отстъпва място на външния вид, където важни теми от живота се пренебрегват заради страха да бъдеш критикуван за мнението си и където политкоректността твърде дълбоко се е настанила в киното. 

Ако беше се родила сега, Джоли определено щеше да бъде брандирана като „непо бебе“ - термин, използван да се омаловажават успехите на деца на известни родители. Според критиците, младежите като Кая Гербер, Лила Мос, Лили-Роуз Деп и много други не пробиват в съответните индустрии чрез упорита работа и отдаденост, а заради фамилията си. 

През 80-те обаче да следваш пътя на родителите си е било нещо съвсем нормално. Джоли дебютира в киното с участие във филма на баща ѝ Lookin' to Get Out, който прави премиерата си, когато тя е едва на 7 години. Въпреки че опитва да се занимава с мода, Анджелина се завръща към Холивуд и играе социопат в психиатрична клиника през 60-те години във филма Girl, Interrupted. Ролята ѝ носи първия „Оскар“ през 2000 година, но въпреки това, тя усеща, че нещо ѝ липсва. 

„Тъй като израснах в Холивуд, никога не съм била впечатлена от него. Не съм го смятала за нещо важно или емблематично“, казва Джоли.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by WSJ. Magazine (@wsjmag)

Пътят към славата не ѝ помага да промени мнението си за меката на киното. Докато се изкачва по стълбицата на върха, майка ѝ умира от рак. Това я кара да си спомни най-важния съвет, който Бертран ѝ оставя – да вземе една раница и да се отправи на приключение. „Исках да избягам“, казва Анджелина. 

Така се започва с посещенията на различни бежански лагери в Камбоджа, Танзания, Сиера Леоне и Пакистан. Официално стартира работата си с ОНН в същата година, в която печели първия си „Оскар“. През 2002 осиновява най-големия си син – Мадокс, от сиропиталище в Камбоджа. Посещава страната за първи път, докато снима „Лара Крофт: Томб Райдер“. 

Попитана защо предпочита да прекарва повече време с хора, които са избягали от война и са бежанци, актрисата отговаря „Те са се изправяли пред толкова много в този живот, че са се сдобили не само със сила, но и с човечност. Чувствам се много по-спокойна сред тях“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by WSJ. Magazine (@wsjmag)

Признава, че няма голям социален живот в Лос Анджелис и не мисли за романтика, като дори не излиза по срещи. Казва, че повечето ѝ приятели са бежанци. „Може би четири от шестте жени, с които съм близка, са от страни с военни конфликти“, казва тя. 

Анджелина Джоли: Децата ме избавиха от много мрачен живот

Разкриха мистериозното значение на татуировката на средния пръст на Анджелина Джоли

Анджелина Джоли ще продуцира бродуейска пиеса заедно с дъщеря си Вивиан

През последните години Джоли се опитва да стои далеч не само от публичното пространство, но и от Холивуд. За разлика от първите ѝ години в индустрията, когато имаше няколко филмови премиери на година, сега я виждаме да прави по един филм в рамките на една-две години. Последният път, когато стъпи на червения килим, беше през 2021 година за премиерата на „Вечните“. И въпреки всичко, тя продължава да е световна звезда. 

Сега тя получава ролята на също толкова голямата звезда Мария Калас в биографичен филм за оперната прима. В проекта гласът на Джоли ще бъде слят с този на покойната певица. 

„Малко ме е страх да го направя“, казва актрисата, която никога не се е смятала за певица. През 2018 година осъзнава, че гласът ѝ започва да се променя заради стреса. „Тялото ми реагира много ясно на стрес. Кръвната ми захар се покачва. Изненадващо развих лицева парализа шест месеца преди развода ми“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fremantle (@fremantle)

Разводът, за който става въпрос, няма нужда от представяне. Изминаха седем години, откакто Джоли реши да се раздели с Брад Пит. Седем години на съдебни битки и преговори за абсолютно всичко – от попечителство над шестте им деца до продажбата на дяловете на актрисата във винарната Miraval. Седем години, през които Джоли казва, че седи все повече вкъщи, мислейки и избягвайки професионални ангажименти, които я държат далеч от семейството ѝ. 

Анджелина успява да спечели битката за попечителството над децата, които живеят при нея и не са виждали баща си от години. Преди месец най-големите наследници на бившата двойка, известна като Бранджелина, изразиха критики към Брад и го заклеймиха като „задник“ и „много лош човек“. 

Без да споменава повече детайли, Джоли само казва, че цялото ѝ семейство е имало нужда от време, за да се излекува. „Имаше неща, от които трябваше да се излекуваме“

Анджелина Джоли

Снимка: Getty Images

Децата ѝ вече са свикнали с интереса към тях и са избрали да поемат по свой път. Най-голямото вече завърши колеж, а най-малкото е в гимназия. Актрисата е категорична, че вярва в тях и е убедена, че всяко едно знае точно какво иска да прави с живота си. Допълва, че може да се води по мнението и гласовете им, защото всички са се превърнали в осъзнати млади хора.

„Те са най-близките до мен и са най-близките ми приятели. Ние сме седем много различни души, което е нашата сила“.

След като вече всяко едно дете е поело по своя път, Джоли обмисля да напусне не само Холивуд, но и Лос Анджелис. Казва, че заради развода е загубила свободата да пътува и да изследва нови територии. Смята да се премести в дома си в Камбоджа. 

„Израснах на доста повърхностно място. От всички места по света, Холивуд не е здравословно място. Аз търся автентичността“, казва актрисата. 

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари