IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какъвто бащата, такъв и синът! Бебето на Рафа Надал не се разделя с тенис ракетата си

11 януари 2024 17 40

Малкият Рафа Джуниър явно ще е бъдещ шампион на първенствата от Големия шлем

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Едногодишният син на Рафаел Надал – Рафа Джуниър не се разделя със своята малка тенис ракета, която получи като подарък в Австралия. Детето на испанската легенда от „Големия шлем“ видимо е запленено от спорта  на баща си, въпреки невръстната си възраст.

Появиха се нови кадри на малкия Рафа, който беше заснет да прекарва качествено време с майка си и баща си в парк в Бризбейн, преди семейството да отлети обратно в Испания, след новата контузия на Надал, която провали завръщането му на Откритото първенство на Австралия.

Рафа е 22-кратен победител в титли от „Големия шлем“, но за съжаление нарани бедрото си по време на загубата си от австралиеца Джордан Томпсън на турнира Бризбейн Интернешънъл миналата седмица, което го принуди да се върне у дома в Испания, вместо да се опита да спечели още една титла в Мелбърн.

Първоначално 37-годишният тенисист каза, че ще се завърне в Австралия, но скенер разкри, че е получил микроразкъсване на същото бедро, което го извади от игра за близо година.

Въпреки травмите, бившият номер 1 в света на тениса беше забелязан в стоплящи сърцето сцени с баща си Себастиан и едногодишния си син Рафаел Джуниър.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tennis Actu (@tennisactu)

Триото беше уловено от папараците да попива от слънчевите лъчи,  докато Рафаел Джуниър играеше с малка бяла тенис ракета. Първородният син на Надал се роди през октомври 2022 г. и е плод на дългогодишната му любов със  съпругата му Мария.

Наскоро Рафаел говори за влиянието, което първото му дете е оказало върху живота и играта му, след като пристигна в Сидни за турнира за Обединената купа.

„Първото събитие, на което играх като баща без бебето с мен, загубих още  в първия кръг. Второ събитие, пътувайки с бебето, бях извън груповата фаза. В крайна сметка спечелих последния си мач, но трябва да продължа да се подобрявам, нали?“ каза той.

Той добави: „Имаме малко помощ в гледането на детето. Това не е проблем. Просто трябва да организирам малко живота си, както всеки трябва да направи, когато има дете в живота си.“

Последният неуспех с контузия на спортната суперзвезда накара много фенове да се страхуват, че той няма да се появи отново на корта и че по-скоро ще се пенсионира или ще се оттегли завинаги от тениса.

От снимките на малкия Рафа се вижда, че ако заиграе някога тенис ще е с дясна ръка, за разлика от своя баща, който е левичар.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари