IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От Тасмания до датския трон: 10-те най-стилни тоалета на новата кралица Мери

17 януари 2024 16 30

Обикновеното австралийско момиче с шотландски корени се превърна в кралица на Дания

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Новокоронясаната датска кралица Мери се превърна в модна икона след брака си с крал Фредерик X още след 2004 г., когато се омъжи за него. Родената на остров Тасмания австралийка с шотландски корени отдавна е обожавана от датчаните и дори е по-любима на поданиците си от самия нов крал.

В неделя доскорошната кралица на Дания Маргрете II абдикира от трона в полза на по-големия си син, престолонаследника принц Фредерик, превръщайки съпругата му – принцеса Мери, в най-новата европейска кралица.

Стройната брюнетка обаче отдавна внесе някои сериозни стилови и доста характерни промени сред кралските особи на Стария континент. Повечето хора днес смятат, че Кейт Мидълтън диктува модата сред принцесите и кралиците в момента, но истината е, че Мери, която е близка приятелка на бъдещата британска кралица, нашумя с личния си стил години преди Кейт да се появи на небосклона.

Мери Доналдсън се омъжи за престолонаследника на Дания принц Фредерик през 2004 г. след като двамата се влюбват по време на случайна среща в бар в Сидни, по време на Летните олимпийски игри в Австралия от 2000 г.

Подобно на Кейт Мидълтън, датската кралица често носи вталени палта, рокли на цветя, шапки. Кралица Мери всъщност има доста сходен стил с този на принцесата на Уелс и много хора дори смятат, че двете дами се копират една друга или по-скоро са вдъхновение една за друга.

Видимо е, че двете стройни брюнетки със сдържано, но грациозно излъчване, споделят много сходен личен стил и дори на няколко пъти са  носили едно и също облекло.

Мери и Кейт имат и още нещо общо помежду си – и двете произхождат от „обикновени“ семейства. И двете са израснали в неаристократични семейства, преди да се запознаят и обвържат със своите съпрузи с кралско потекло.

А ето и поглед назад към 10-те най-стилни моменти на новата кралица Мери за последните 20 години:

2004: Дама в червено

Доналдсън носеше алена рокля и блестящи бижута преди кралската си сватба. Мери, която се срещна с престолонаследника принц Фредерик в пъба Slip Inn в Сидни по време на Летните олимпийски игри през 2000 г., премина от австралийска бизнесдама в бъдеща кралска особа, когато датският принц ѝ поиска ръката през 2003 г. В нощта преди сватбата им бъдещата булка се появи в яркочервена рокля с шлейф, подобен на лък, на пищна галавечер, проведена в Кралския театър в Копенхаген.

Мери в

Снимка: Getty Images

Тя носеше също един от ценните комплекти на кралското семейство, известен като Queen Ingrid Ruby parure, състоящ се от ослепителна тиара, акцентирана с диамантени листа и рубинени камъни. Тя добави огромната подходяща огърлица от колекцията заедно с обеци, брошка, гривна и пръстен.

2004: Булката принцеса

 

Мери булка;

Снимка: Getty Images

Булката носеше приказна визия, когато се омъжи за престолонаследника принц Фредерик в катедралата на Копенхаген на 14 май 2004 г., носейки бална рокля в цвят слонова кост от датския дизайнер Уфе Франк. Сатенената рокля с три четвърти ръкави се отличаваше с меки плисета на полата и бродирани детайли отдолу.  Тя я беше съчетала с воал, който се предава от датското кралско семейство от 1905 г. насам.

2013: Цъфтеж в бронз

Мери коронация

Снимка: Getty Images

Бъдещият крал и кралица на Дания изглеждаха перфектно, когато присъстваха на церемонията по встъпването в длъжност на крал Вилем-Александър и кралица Максима от Нидерландия през 2013 г. Мери носеше рокля от дантела с дълги ръкави и широко деколте в бронзов цвят.

2014: Лятно и прозрачно

Мери в

Снимка: Getty Images

Заетата майка избра лека флорална визия, за да направи годишните летни снимки на семейството в Graasten Palace през 2014 г., облечена в прозрачна синя макси рокля с ниски кафяви сандали. Тя допълни визията си с дълга жълта огърлица с висулка и по-къса златна верижка, а слънчевите ѝ очила бяха кацнали на главата ѝ.

2016: Ден на състезанието

Принцесата на Уелс и кралица Мери се насладиха на един ден в Royal Ascot през юни 2016 г., като датската кралска особа носеше ярка оранжева рокля на Marc by Marc Jacobs с колан на талията.

Мери и

Снимка: Getty Images

Докато Мери избра дръзки цветове, а Кейт се придържаше към бяла дантела, те бяха на една и съща страница що се отнася до шапките – и двете носеха кремави флорални шапки за случая.

2018: Елегантна в Сиатъл

Кралица Мери

Снимка: Getty Images

Датската кралска особа направи запомнящо се пътуване до Америка през 2018 г., като посети Националния скандинавски музей в Сиатъл в изискана черно-бяла рокля. Тя съчета стила, който включваше дълга черна пола и кръстосано бяло горнище с отворени рамене – с искрящи черни обувки и обеци с перли и диаманти. Може би принцесата на Уелс е била вдъхновена от външния вид на Мери тогава, защото носеше подобна рокля четири години по-късно, когато присъства на премиерата на „Top Gun: Maverick“ в черно-бяла рокля с отворени рамене на Roland Mouret.

2019: Красива в каре

Кралица Мери

Снимка: Getty Images

Кралица Мери изглеждаше шик по време на пътуване до Париж през 2019 г. Подобно на Мидълтън, майката на четири деца обича рециклираните кройки – и Александър Маккуин. Мери носеше тази миди пола от червен туид в четири различни случая между 2018 и 2022 г. През 2019 г. тя стилизира дизайна на McQueen с бяло поло, докато се срещаше с първата дама на Франция, Брижит Макрон.

2022: Координиране с Кейт

Мери и

Снимка: Getty Images

Двете изглеждаха така, сякаш биха могли да бъдат сестри, когато се срещнаха в Копенхаген. Близначката по стил Кейт Мидълтън посети Дания през 2022 г., като се координира перфектно в нюанси на черно, бяло и сиво с бъдещата кралица на Дания. Мери носеше шикозно бяло палто от туид върху черна рокля и тъмен чорапогащник за случая, съчетавайки се с принцесата на Уелс – която носеше сива рокля с палто на Catherine Walker,  черни кожени ръкавици и обувки на ток Gianvito Rossi.

2023: Визия във виолетово

Мери и

Снимка: Getty Images

Кралица Мери впечатли с рокля-палто в цвят аметист, докато присъства на коронацията на британския крал Чарлз III и кралица Камила на 6 май 2023 г. Датската кралска особа носеше персонализиран дизайн на Soren Le Schmidt отпред с дълги ръкави и събрани детайли на талията за историческото събитие, докато Фредерик изглеждаше елегантен във военно палто и медали.

2023: Стилна до Летисия

Мери и

Снимка: Getty Images

Бъдещата кралица на Дания приветства кралица Летисия от Испания по време на посещение, за да видят изграждането на новата болница „Мери Елизабет“ за деца, тийнейджъри и очакващи семейства на 7 ноември 2023 г. в Копенхаген, Дания. Мери се появи в стилна черно-бяла визия – пола, съчетана с черна риза с бродирана яка, а нейната колежка по съдба Летисия изглеждаше великолепно в масленозелената си рокля.

2024: Ангелска визия на Коронацията  

Кралица Мери от Дания носеше красива рокля в цвят слонова кост в неделя (на основната снимка). Величествената дълга рокля се отличаваше с широко деколте и царствена драпирана материя, която имаше поразителна прилика с нейната сватбена рокля на Uffe Frank, която също беше ушита от Hallstein. Изборът на Мери да носи бяло за коронацията не е необичаен, повтаряйки символичните бели тоалети на кралица Камила и принцесата на Уелс на коронацията на крал Чарлз миналата година.

За още новини от света на звездите и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Голяма ( преди 3 месеца )