IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ким Кардашян показа на феновете грозната реалност от обостряне на псориазис

1 февруари 2024 09 00

Риалити звездата страда от това заболяване от години

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Ким Кардашян демонстрира „болезнената“ реалност на обостряне на псориазис: „Не знам какво се случва“, написа риалити звездата на своите милиони почитатели, споделяйки кадри на разранените си крака в своята история в Instagram.

Звездата от Kardashians разкри пред своите 364 милиона последователи в Instagram във вторник, че в момента се справя с наистина „болезнен“ пристъп на въпросното кожно заболяване, което причинява обрив със сърбящи, люспести петна.

„Колко луд е псориазисът ми в момента, момчета“, казва тя, докато показва голямо червено петно на прасеца си. „Всичко е по краката ми и не знам какво се случва, но трябва да разбера това… това е лудост.“

43-годишната Кардашян отбелязва, че „не е сигурна“ какво е предизвикало силния пристъп на болестта, тъй като не е променяла диетата си наскоро. .

В отделно видео Ким обяснява, че макар обикновено да има малко петно на крака си, тя е забелязала, че обривът расте. „Но сега мога да кажа, че отива надолу по крака ми, както и нагоре по бедрото ми“, казва тя. 

Въпреки разочарованието си, основателката на марката за бельо SKIMS, се опитва да погледне от светлата страна на нещата, като посочва саркастично, че голямото червено петно на крака ѝ прилича на сърце в чест на Свети Валентин.

Кардашян говори открито за псориазиса си от години, като често документира пристъпите си в социалните медии. Всъщност през 2019 г. Ким написа есе за автоимунното заболяване за сайта Poosh на сестра си Кортни Кардашян, обяснявайки, че за първи път е започнала да проявява симптоми като артрит в средата на 2000-те.

Наскоро тя разкри, че от време на време използването на солариум „наистина помага“ да сведе до минимум пристъпите ѝ. „Ако имате псориазис, не можете да му позволите да съсипе живота ви или да вземе най-доброто от вас“, написа тя тогава. „Трябва да направите каквото можете, за да сте сигурни, че се чувствате комфортно, но не и да го оставяте да ви завладее... Надявам се, че моята история може да помогне на всеки друг с автоимунно заболяване да се почувства уверен, че има светлина в края на тунела.“

Докато телевизионната риалити звезда се опитваше да облекчи симптомите си с помощта на хомеопатични лекарства и от време на време инжекции с кортизон, тя наскоро разкри друг метод, който помага да укроти пристъпите ѝ.

След като се сблъска с негативна реакция за това, че разполага със солариум в офиса си по-рано този месец, тя се обърна към X (бивш Twitter), за да обясни, че устройството „наистина помага“ при нейното автоимунно заболяване.

„Имам псориазис и солариумът наистина помага. Но не го използвам твърде често“, написа тя в отговор на статията на Allure, озаглавена „Моля, Ким Кардашян, не се опитвайте да нормализирате солариумите“.

Заедно със солариума си, Кардашян притежава легло с червена светлина, с което третира кожата си.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook  

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари