IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ракът на крал Чарлз е уловен в ранен стадий – прогнозите са оптимистични

6 февруари 2024 10 50

Самият крал бил много позитивно настроен

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Снощи беше съобщено, че крал Чарлз III е диагностициран с неуточнена форма на рак. Шокиращата новина обаче не е сломила краля и той, както и неговите  лекари, са много положително настроени, се твърди в нова статия на вестник The Sun. Говори се, че кралят е благодарен, че ракът му е уловен в много ранен стадий и прогнозите му са наистина добри.

Новината за диагнозата на краля шокира британската нация, предвид факта, че той беше коронясан преди по-малко от година. Твърди се, че семейството и приятелите му обаче са изумени от неговата решимост да продължи с работата си „както обикновено“. 

Вчера Бъкингамският дворец драматично разкри, че лекарите са открили форма на рак на краля по време на лечение на доброкачествено заболяване на простатата.

Самият Чарлз е уведомил близките си по телефона, включително отчуждения син Хари, който ще се върне от дома си в Калифорния, за да види баща си.

Не е известно къде ще отседне херцогът на Съсекс, когато посети Обединеното кралство. Хари се нуждае от предварително разрешение от Бъкингамския дворец, за да остане в кралско имение.

Той върна ключовете от Frogmore Cottage миналия юни, когато със съпругата му Меган Маркъл и двете им деца напуснаха имота и се установиха за постоянно в САЩ. Искането му да отсяда в замъка Уиндзор, когато се прибира у дома, пък беше отхвърлено от Двореца. През септември, когато Хари за последно посети Обединеното кралство, той отседна в хотел.

Колкото до Чарлз, очаква се той да премине на амбулаторно лечение в неразкрита засега болница. Съпругата му Камила ще бъде до него през цялото време, но самата тя е настояла да продължи с публичните си ангажименти. Други членове на кралското семейство също ще засилят работата си, за да заменят суверена, включително принцът на Уелс, който ще се върне към задълженията си още утре след медицинските проблеми на собствената си съпруга Кейт Мидълтън.

Въпреки че отменя всичките си публични ангажименти на този етап, Чарлз е настоял да продължи да работи по документи, а освен това обмисля да провежда малък брой лични срещи лице в лице.

За още новини от света на кралските особи и знаменитостите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари