IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кошмари, безсъние и драстично отслабване – жертвите на Мейзи Уилямс за новата й роля

11 февруари 2024 12 00

Актрисата от „Игра на тронове“ влиза в образа на Катрин Диор

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Мейзи Уилямс е преминала през няколко сериозни промени за новата си роля. 

За предстоящия си сериал, The New Look, тя се е подложила на серия от физически промени, за да се превъплъти в героинята си Катрин Диор. 26-годишната звезда, добила световна слава след „Игра на тронове“, разказва в интервю за Harper's Bazaar, че си е обръснала главата и е отслабнала с 9 килограма, за да бъде по-близка до истинската визия на по-малката сестра на известния дизайнер Кристиан Диор

„Ядях много малко, медитирах постоянно, горях тамян и свещи в апартамента си“, разкри Уилямс. 

Процесът по загуба на 9 килограма е бил наблюдаван от екип от медицински специалисти, които редовно следели сърдечната честота на актрисата и прилагали кръвни изследвания. Уилямс обясни, че по-голямата част от нейната загуба на тегло е била ускорена от тренировки и освобождаване от течности точно преди снимките. 

„Трябваше да стана в 4 сутринта, за да започна тренировка. Предната вечер, около 19:00 или 20:00, ми позволяват да хапна нещо солено и дехидратиращо – малко пушена сьомга и малка чаша вино. След това си взимах гореща вана с много соли в нея. После сякаш се пренасях в леглото и спях около три часа, събуждах се и изяждах шепа ядки“, спомня си актрисата. 

Уилямс казва, че е имала сериозни проблеми със съня и често не е успявала да заспи. „Постоянно се будех и се чувствах като камъче в празна бутилка – постоянно се лутах“.

Актрисата разкрива, че по време на безсънните си нощи е слушала аудиокнига, върху която е базирана историята на сериала. Произведението се казва Miss Dior: A Story of Courage and Couture. 

Мейзи добави, че заедно с нездравословните ѝ цикли на сън, тя е имала кошмари, които са я накарали да се почувства още по-близо до Катрин Диор, която е част от френската съпротива през Втората световна война. Пояснява, че сънищата ѝ са я карали да се чувства ограничена и почти като в сънна парализа. Уилямс уточнява, че тези сънища включвали ужасни видения на мъже в униформа и се чувствала така, сякаш е била в капан и постоянно атакувана

В интервюто си актрисата обясни, че физическите изисквания на новата ѝ роля се различават значително от тези за Аря Старк в „Игра на тронове“. Казва, че заради Катрин е трябвало да следи какво яде, как се движи, как спи и мисли, докато за Аря е трябвало да изгради различни групи мускули. 

The New Look е поредица от 10 епизода и е вдъхновена от истински събития. Разказва за дизайнерите Коко Шанел и Кристиан Диор, които се опитват да развият модата по време на Втората световна война. Снимките са направени в Париж, което изисква и преместването на Мейзи от Америка в Европа. Актрисата казва, че в началото ѝ е било трудно да свикне с новата атмосфера, но постепенно разбрала, че е получила огромна чест да бъде включена в сериала. 

„Процесът не е за всеки, но аз обичам да бъда погълната от роля и да давам всичко от себе си“, казва актрисата. 

Сериалът е направен от Тод А. Кеслър и е с участието на Бен Менделсон като Кристиан Диор, Жулиет Бинош като Коко Шанел и Мейзи като Катрин Диор. Джон Малкович ще бъде френският дизайнер Люсиен Льолонг, а Емили Мортимър ще бъде светската личност и близка сътрудничка на Коко Елза Ломбарди. 

The New Look ще направи своя световен дебют с първите три епизода в сряда, 14 февруари, на Apple TV+, последван от по един епизод всяка седмица до 3 април. 

Жертва на модата – Дуа Липа не можа да седне заради тясната си рокля на Златните глобуси

„Не съм жертва, а оцеляла“: Памела Андерсън разказва своята история

Матю Макконъхи: Бил съм сексуално малтретиран, но не се чувствам като жертва

Историята, развиваща се на фона на нацистката окупация на Париж през Втората световна война, се фокусира върху ключовия момент от XX век, когато френският град се завръща към живота чрез своята модна икона Кристиан Диор. Докато Dior се издига до известност със своя новаторски, емблематичен отпечатък на красота и влияние, царуването на Chanel като най-известния моден дизайнер в света е поставено в опасност.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stereogum (@stereogum)

Заплетената сага проследява изненадващите истории на съвременници и съперници на Dior от Chanel до Pierre Balmain, Cristóbal Balenciaga и други. Тя също така предоставя поглед към ателието, дизайните и облеклата, създадени от Кристиан Диор в сътрудничество с House of Dior.

Героинята на Мейзи, Катрин Диор, е ключова фигура във френската съпротива. Тя е арестувана и измъчвана от Гестапо през 1944 година и изпратена в концентрационния лагер Равенсбрюк, преди да избяга край Дрезден през 1946 година. Като сестра на Кристиан, тя става вдъхновението зад неговия прочут аромат Miss Dior.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари