IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Връща ли се принц Хари към кралската си роля на фона на диагнозата рак на крал Чарлз?

20 февруари 2024 17 50

Той и Меган Маркъл се оттеглиха като работещи членове на кралското семейство през 2020 година

Снимка: БГНЕС

Херцогът на Съсекс и съпругата му Меган Маркъл се оттеглиха като работещи членове на кралското семейство през 2020 г.

39-годишният херцог на Съсекс е готов да подкрепи баща си крал Чарлз на фона на диагнозата му рак, като се върне към временна кралска роля, съобщават източници на The Times.

Според изданието се твърди, че 75-годишният Чарлз и Хари са си разменили „топли реплики“, след като кралят разкри новината за здравословното си състояние по-рано този месец.

Твърди се също, че Хари, който е пети по ред за трона след брат си принц Уилям и трите му деца – принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи – е казал на приятели, че би желал да възобнови кралската роля, въпреки че се оттегли от поста си преди четири години, съобщава The Times.

Съобщеното решение на Хари идва и в момент, когато съпругата на Уилям, Кейт Мидълтън, се възстановява от коремна операция.

Също така херцогът на Съсекс коментира вече, че е общувал добре с баща си крал Чарлз: „Обичам семейството си“. 

Според The Times, който се позовава на кралски източник, се смята, че Чарлз също иска Хари да се върне към кралските задължения, тъй като това би било „от полза за институцията“.

„На всички практически равнища е напълно логично семейството да се обедини, за да подкрепи краля, докато е болен“, казва вътрешният източник.

„През последните години и от двете страни беше казано много, но това никога не е намалявало фундаменталната кръвна връзка, а сега трябва да се вземат предвид прагматични аспекти като благополучието на краля и Кейт е от първостепенно значение в това отношение“, продължава източникът.

Те добавиха: „Подробностите за срещата в Кларънс Хаус и последвалите разговори са лични, но усещането е, че това споразумение може да проработи.“  Принц Хари е бил весел по време на обратния полет от Великобритания след посещението на таткото крал Чарлз, твърди източник.

Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл се преместиха в Калифорния, след като се оттеглиха като работещи членове на кралското семейство през 2020 г.

Въпреки че Хари се е връщал във Великобритания няколко пъти, той рядко се събира с баща си или други членове на семейството.

Диагнозата на крал Чарлз беше разкрита по-рано този месец, след като през януари той се подложи на процедура за лечение на уголемена простата. Оттогава той е отложил всички „публични задължения“ и „ще продължи да се занимава с държавни дела и официални документи“, съобщиха от Бъкингамския дворец.

По-рано този месец принц Хари прекара един ден в Обединеното кралство, за да се види с крал Чарлз след диагностицирането на рака му. Смята се, че бащата и синът са имали кратка лична среща в Кларънс Хаус, преди кралят и кралица Камила да отпътуват от Лондон за Сандрингам. 

Срещата отбеляза първия път, когато принц Хари и крал Чарлз се виждат след церемонията по коронацията през май 2023 г., за която херцогът на Съсекс също направи подобно бързо самостоятелно пътуване до Великобритания).

Хари, който заедно със съпругата си е в Канада за честванията на One Year to Go на Invictus Games Vancouver Whistler 2025, за първи път тази седмица говори открито за здравето на баща си в разговор с Уил Рийв от Good Morning America.

На въпроса как е научил за първи път за диагнозата на баща си, Хари отговори: „Говорих с него. Качих се на самолета и отидох да го видя веднага щом можах. Вижте, обичам семейството си.“

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари