IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Манипулирана или не – снимката на Кейт Мидълтън с децата предизвика спорове

11 март 2024 18 00

Множество известни медии отказаха да публикуват кадъра, обявявайки го за фалшив

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Информационни агенции спряха дистрибуцията на снимката на Кейт Мидълтън, която бе публикувана от замъка Кенсингтън по случай Деня на майката във Великобритания, който бе на 9 март. Причината – кадърът бе обявен за манипулиран

В неделя от двореца пуснаха първата официална снимка на принцесата на Уелс след изписването ѝ от болницата. На нея Кейт е заобиколена от трите си деца – принцовете Джордж и Луи и принцеса Шарлот. Всички те са усмихват широко към камерата, като Джордж е застанал зад майка си и я прегръща през врата, а тя, от своя страна, е поставила ръка около кръстовете на Шарлот и Луи. Кейт носи дънки и черен пуловер, седнала на дървен стол. 

След като снимката обиколи социалните мрежи за минути, някои фенове започнаха да изразяват съмнения относно автентичността ѝ. Според тях, тя изглежда обработена или генерирана с изкуствен интелект. Световните новинарски агенции, включително Associated Press, Getty Images, Reuters и AFP, премахнаха снимката от своите библиотеки, цитирайки съмнения относно манипулация. 

За първи път от години – принц Уилям стъпи на червения килим без Кейт Мидълтън

Кейт Мидълтън работи вече от вкъщи

Кейт Мидълтън със специално постижение на фона на операцията си

AP пусна заповед за премахване на снимката, пишейки до журналисти, че „след щателна проверка изглежда, че източникът е манипулирал изображението. Няма да бъде изпратена алтернативна снимка“

Говорител на АР публикува изявление до вестник Telegraph, в което се казва „Снимката показва несъответствие в подравняването на лявата ръка на принцеса Шарлот“. Други също са забелязали несъответствия в подравняването на шарката на пуловера на рамото на принц Луи, както и назъбена бяла линия на фона близо до коляното му. 

Според публикация в X (бившия Twitter), направена от кралския репортер Крис Шип, дворецът все още не е коментирал обвиненията в манипулация. По думите му, поне 3 международни фотографски агенции са отказали да разпространят кадъра на Кейт и децата. 

Публикуването на снимката бе първото действие, направено лично от Кейт, след операцията ѝ на 17 януари. В социалните мрежи тя написа „Благодаря за милите пожелания и продължаващата подкрепа през последните два месеца. Пожелавам щастлив Ден на майката“. За да бъде автентично посланието, то бе подписано с „К“ накрая. Кралският кадър е направен лично от принц Уилям, като за първи път се публикува негова снимка в социалните мрежи. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ABC News (@abcnews_au)

Малко след като голяма част от агенциите отказаха да публикуват снимката на Кейт и децата й, принцесата на Уелс излезе с официално изявление, в което призна за манипулиране. Тя се извини за "каквото и да е объркване" и написа в социалната мрежа Х (бившият Туитър), че е експериментирала с обработката. 

"Като много фотографи-аматьори, понякога експериментирам с обработката. Искам да поднеса извинения за каквото и да е объркване, което може да е било породено от семейната снимка, която публикувахме вчера. Надявам се всеки да е прекарал един много щастлив Ден на майката", гласеше съобщението. То бе подписано с "К", което е знак, че е написано лично от Кейт, а не от нейн говорител или представител. 

Според източник, Кейт е направила "малки промени" в снимката, която била заснета от принц Уилям. Целта им била да покажат неформална снимка за Деня на майката, за да се доближат повече до общността. По думите на източника, цялото семейство е било заедно на празника и е изпитало един чудесен ден. 

До този момент не е ясно точно какви промени са правени върху снимката. 

През януари стана ясно, че Мидълтън е претърпяла успешна коремна операция в клиника London. Тя остана под наблюдение две седмици, след което се завърна у дома, за да продължи възстановяването си. Според първоначалното съобщение от двореца, принцесата най-вероятно ще възобнови кралските си задължения покрай Великден. 

След като новината за здравословното състояние на Кейт стана обществено достояние, принц Уилям отмени всичките си ангажименти, за да бъде до съпругата си и да поддържа ситуацията възможно най-нормална за трите им деца. Постепенно той се завърна към задачите си, докато принцесата на Уелс продължава да се възстановява у дома. 

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари