IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Актьор от „Междузвездни войни“ е в психиатрична клиника от година

14 март 2024 14 40

Джейк Лойд играе ролята на младия Анакин Скайуокър

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Джейк Лойд, който участва в поредицата „Междузвездни войни“ като малък, в момента се намира в психиатрична клиника. Новината бе съобщена от собствената му майка. 

В интервю пред Scripps News преди няколко дни Лиса Лойд казва, че 35-годишният ѝ син се бори със сериозни психични проблеми. Тя също така разкри и причините, поради които е по-оптимистична за неговото възстановяване, отколкото е била преди години. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jake Lloyd (@jake_lloyd__)

Джейк участва в „Междузвездни войни: Епизод I - Невидима заплаха“ като дете, когато се превъплъщава в Анакин Скайуокър. В следващите части от поредицата героят се превръща в страшния Дарт Вейдър. И тъй като 25-ата годишнина от премиерата на филма наближава, Лиса е сметнала за правилно да разкаже за проблемите на сина си, които се появяват след участието му в „Междузвездни войни“. 

„Джейк започна да изпитва проблеми още в гимназията. Той започна да говори за реалности. Не знаеше дали се намира в тази, или в друга реалност. Не знаех какво точно да му отговоря“, казва майката, като допълва, че по това време е започнала да наблюдава и промени в настроението на сина си. 

Тя си спомня, че един ден го попитала дали е готов с домашното си, на което той отговорил „Не знам дали трябва да го правя. Не знам в коя реалност се намирам“. Тогава Лиса му казала, че се намира в днешната реалност, където трябва да си напише домашното, опитвайки се да навлезе в тона на тийнейджъра. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jake Lloyd (@jake_lloyd__)

След като го води при лекар за консултация, той казал, че момчето може да има биполярно разстройство. Въпреки че Джейк получил рецепта за няколко медикамента, които трябвало да оправят проблема, нищо не помогнало. Джейк завършил училище през 2007 година и бил развълнуван да започне курсове в колежа Columbia в Чикаго. Но именно там ситуацията започнала рязко да се променя.

„Той пропускаше часове и ми казваше, че има хора, които го преследват“, казва Лиса. Постепенно Джейк започнал да ѝ обяснява, че вижда хора с черни очи, които го гледат на публично място, и че понякога си говорил късно вечер с водещия на Daily Show Джон Стюарт през телевизора в стаята си. Джейк продължил да посещава лекари, докато не бил диагностициран с параноидна шизофрения

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jake Lloyd (@jake_lloyd__)

„Когато най-накрая му казаха диагнозата, това го изпрати още по-дълбоко в депресията. Беше наистина много трудно“, казва Лиса пред изданието. 

Тя допълва, че синът ѝ отказвал да приема лекарствата си, защото не вярвал, че е болен. През 2015 година Джейк се забъркал в проблеми с полицията, след като няколко коли го преследват през страната преди да катастрофира. Когато Лиса се опитала да му наеме адвокат, той отказвал да отговори на обажданията ѝ. 

Харисън Форд за участието си в „Междузвездни войни“: Но аз съм мъртъв!

Дейзи Ридли за „Междузвездни войни“: Бях уморена, приличах на призрак!

Почина Питър Мейхю, изиграл Чубака в „Междузвездни войни“

Майката също така заяви, че ситуацията постепенно се влошавала, докато един ден синът ѝ не ѝ звъннал да ѝ каже, че е бил прострелян в апартамента си. Оказало се, че това било халюцинация

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SW Prequels (@prequels.sw)

В момента Джейк се намира в психиатрична клиника, където трябва да остане общо 18 месеца. Първите 10 вече са преминали. Той е бил приет през март 2023 година, след като е получил силен психотичен пристъп и се опитал да обърне колата си по таван по средата на трилентов път. Полицията веднага била извикана, след което били намесени и лекарите. 

„Той се справя доста по-добре, отколкото очаквах. Става все по-социален“, казва Лиса. 

Въпреки проблемите си, десетилетия по-късно, Джейк все още е фен на поредицата, която му осигурява достъп до Холивуд. 

„Той обича да гледа всичките нови епизоди от „Междузвездни войни“. Хората си мислят, че Джейк мрази поредицата. Точно обратното – обожава я“, казва Лиса. 

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари