IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Арина Сабаленка с първи думи след смъртта на приятеля си Константин Колцов

21 март 2024 10 50

Бившият хокеист се самоуби в Маями този понеделник

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Арина Сабаленка наруши мълчанието си след шокиращата смърт на приятеля си и бивш състезател по хокей Константин Колцов

25-годишната тенисистка и номер 2 в световната ранглиста сподели кратко съобщение в своите истории в Instagram в сряда, наричайки загубата на любимия си „немислима трагедия“. Въпреки че двамата бяха свързани романтично през 2021 година, тя разкри, че те не са били заедно по време на смъртта на Колцов, но все пак сърцето ѝ е разбито на хиляди парчета. Сабаленка приключи публикацията с молба към своите последователи. „Моля уважавайте моето и личното пространство на семейството ми в този труден момент“

Тя написа същото съобщение и на белоруски език. 

След шокиращата новина за смъртта на Колцов, колеги и приятели на Сабаленка се обявиха в нейна подкрепа. Бившата номер 1 Каролине Возняцки изпрати окуражителни думи към Арина, която се очаква да излезе на корта в Маями на 22 март за мача си от турнира Miami Open. 

„Дори не мога да си представя през какво преминава тя в момента. Това е ужасна ситуация. Трудно е. Свързах се с нея и ѝ казах, че съм насреща, ако има нужда от нещо. Обичам Арина. Смятам я за чудесен човек. Винаги е усмихната и позитивна. Да я видя да преминава през такова нещо е ужасно“, каза 33-годишната Возняцки пред The Guardian.

Датчанката продължи и заяви, че всеки тъгува по свой начин. „Тя ме подмина днес – дадох ѝ това пространство, но я уведомих, че ако има нужда от нещо, да ми се обади. Аз и всички останали сме тук, за да я подкрепим“, завърши бившата номер 1. 

Пола Бадоса, която ще се изправи именно срещу Сабаленка на 22 март, сподели, че е говорила с близката си приятелка след новината за смъртта на Колцов. 

„Ситуацията е много тежка. Вчера говорих с нея. Тази сутрин – също. Знам цялата ситуация, какво се е случило. За мен е малко шокиращо да мина през всичко това, защото тя е най-добрата ми приятелка и не искам да страда. Положението е много тежко“, каза Бадоса.

Испанката допълни, че мачът ѝ срещу Сабаленка също ще бъде труден. „Но не искам да говоря за това, защото ѝ обещах, че няма да го направя. Тя ми е най-добрата приятелка и ще си спазя обещанието. Тя е силна жена. Смятам, че ще намери сили отнякъде. Надявам се, че мачът ще бъде истинска и хубава битка“, каза още Бадоса на 20 март. 

Смъртта на Константин Колцов беше потвърдена от отбора „Салават Юлаев“, на който 42-годишният е бил треньор. Според официалните власти, причината за гибелта е самоубийство. По думите на полицията, няма данни за насилие или намеса на втора страна. Полицаите са били извикани на място в понеделник около 12:39 сутринта местно време по случай за скочил от балкона мъж. Още тогава от отдел „Убийства“ са заподозрели, че става въпрос за собствено прекратяване на живота. 

Колцов беше в Маями, за да подкрепи Сабаленка по време на Miami Open, който започна в неделя. 

Месеци преди смъртта на бившия хокеист, Арина сподели забавно видео с Колцов в социалните мрежи. Тя направи видеомонтаж на фона на песента They Don't Care About Us на Майкъл Джексън, на който се вижда как двамата се целуват, докато се наслаждават на мач по хокей. След това е включен кадър, на който Колцов се разхожда с дете и се включва в няколко забавни момента със Сабаленка. 

Не е ясно точно кога Константин и Арина са прекратили отношенията си и дали това е довело до решението му да отнеме живота си. 

За още новини от света на модата и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари