IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Безпрецедентна здравна криза в кралското семейство – трима членове диагностицирани с рак в рамките на година

2 април 2024 13 30

Кейт Мидълтън, Сара Фъргюсън и крал Чарлз се борят с коварното заболяване

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Кейт Мидълтън е последният член на кралското семейство, който сподели тежка диагноза.

Преди седмица 42-годишната принцеса на Уелс обяви, че е подложена на превантивна химиотерапия, след като беше диагностицирана с рак след тежката коремна операция през януари. Процедурата беше последвана от 13-дневна хоспитализация, преди на майката на три деца да бъде позволено да се върне у дома и да продължи възстановяването си.

„Операцията беше успешна. Тестовете след операцията обаче установиха наличие на рак. Затова моят медицински екип ме посъветва да се подложа на курс на превантивна химиотерапия и сега съм в ранните етапи на това лечение“, каза Кейт във видео, публикувано в Instagram. 

Кейт Мидълтън,

Снимка: Getty Images

Диагнозата прави принцеса Кейт третият член на кралското семейство, диагностициран с рак за по-малко от година.

В същия ден, когато беше обявена коремната операция на принцесата, Бъкингамският дворец разкри, че 75-годишният крал Чарлз се нуждае от лечение за увеличена простата. Монархът посети снаха си в Лондонската клиника, болницата, в която тя беше оперирана, преди собствената си процедура. Кралят напусна частната болница след тридневен престой на 29 януари.

Седмица по-късно Бъкингамският дворец обяви, че крал Чарлз има рак, който беше открит, когато кралят се подложи на операция на простатата. Видът на рака не е разкрит, но говорител на семейството заяви, че заболяването няма нищо общо с направената операция на простата. 

Кейт Мидълтън

Снимка: Getty Images

Известно е, че крал Чарлз лично е информирал синовете си, принц Уилям и принц Хари, както и други членове на семейството, преди Бъкингамският дворец да направи публично съобщение.

През януари представител на Сара Фъргюсън, 64-годишната херцогиня на Йорк, сподели, че тя е била диагностицирана с рак на кожата

„След диагнозата ѝ с ранна форма на рак на гърдата това лято, Сара, херцогинята на Йорк, вече е диагностицирана със злокачествен меланом“, се казва в изявлението. 

Сара Фъргюсън,

Снимка: БГНЕС

Според говорителя, херцогинята на Йорк е отстранила няколко бенки и те били анализирани от дерматолог, докато е била подложена на реконструктивна операция след мастектомията. Впоследствие една от бенките е идентифицирана като ракова.

„Херцогинята иска да благодари на целия медицински екип, който я подкрепи, особено на нейния дерматолог, чиято бдителност гарантира, че болестта е открита навреме“, добави представителят на Сара. По думите му, тя вярва, че нейният опит подчертава важността на проверката на размера, формата, цвета и текстурата на нови бенки, които могат да бъдат признак на меланом.

Херцогинята се подложи на лечение за меланома в Лондон и отдели време да се възстанови в клиниката MAYRLIFE – медицински курорт, намиращ се в Алатаусзее, Австрия. 

Сара Фъргюсън

Снимка: Getty Images

Според официалното съобщение, Фъргюсън се подлага на допълнителни изследвания, за да се гарантира, че болестта е уловена в ранен стадий. По думите на говорителя, втора ракова диагноза, получена толкова скоро след мастектомията, е доста тежка присъда, но Сара се опитва да бъде положително настроена и да гледа с надежда към бъдещето. 

Тъй като Фъргюсън не е работещ член на кралското семейство след развода си с принц Андрю, тя няма задължение да присъства на официални церемонии, ако не получи покана. Затова и нейното отсъствие не е толкова забележимо. Но това на Кейт и Чарлз определено се усеща от феновете на кралското семейство. Засега кралят е заместван от съпругата си, кралица Камила, или сина си, принц Уилям, докато се справя със заболяването си. 

От своя страна, Мидълтън трябваше да се завърне към обществените си задължения по Великден, но преди седмица стана ясно, че тя и цялото ѝ семейство ще пропуснат ежегодната кралска църковна служба. 

За още новини от света на модата и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари