IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оливия Мън си направи пета операция в битката си с рака на гърдата

13 май 2024 17 40

Актрисата се подложи хистеректомия

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Оливия Мън разкри, че е претърпяла пълна хистеректомия през април на фона на битката си с рака на гърдата. Говорейки пред списание Vogue в профил, публикуван в неделя, тя каза: „Сега имах оофоректомия и хистеректомия. Извадих матката, фалопиевите тръби и яйчниците си.“

Тя нарече променящото живота си решение „най-доброто“ за нея, тъй като нейният лекар й предложил спиране на производството на естроген – от който ракът на гърдата луминал B се храни и расте – от тялото й, за да се предотврати връщането на рака.

„Беше трудно решение, но това беше най-доброто за мен, защото трябва да остана в живота на семейството си“, сподели актрисата пред изданието. 

Оливия споделя един, 2-годишен син - Малкълм, с партньора си Джон Мулани.

Това отбелязва петата хирургична операция на актрисата в нейната битка с рака, тъй като преди това тя претърпя пълна двойна мастектомия, дисекция на лимфни възли, реконструктивна хирургия и операция за възстановяване на зърната на гърдите.

По време на интервюто тя сподели още, че преди това е приемала хормонално лекарство за потискане на естрогена в тялото си. Страничните ефекти на лекарството обаче са я държали прикована към леглото, като обясни: „Това беше следващо ниво, инвалидизиращо изтощение.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by o l i v i a (@oliviamunn)

Тя продължи: „Събуждах се сутрин и почти веднага трябваше да се върна в леглото. Ако попитате Малкълм: „Къде работи татко?“ Той ще изтича до бюрото си, а ако го попитате „Къде работи мама?“ Той ще посочи леглото ми. Беше толкова сладко. Но в същото време това разби сърцето ми, защото това е неговият образ за мен.”

Мън изрази благодарност на своето семейство, приятели и Мулани за тяхната подкрепа. В интервюто си също разкри, че е замразила яйцеклетките си за трети път. Тя го е правила и преди, когато е била на 33 и 39 години.

„След моята диагноза решихме да опитаме още един кръг от извличане на яйцеклетки и се надявахме, че ще е добър“, каза тя.

„Джон и аз говорихме много за това и не смятаме, че сме приключили с увеличаването на семейството си, но не знаехме дали няма да се налоижи да премина през химиотерапия или лъчетарапия.“

През март Мън обяви, че е била диагностицирана с рак на гърдата и е претърпяла двойна мастектомия. 

Въпреки отрицателния тест за гена BRCA и получаването на ясна мамография по това време, нейният лекар изчислил резултата й за оценка на риска от рак на гърдата, който бил цели 37 процента. След ядрено-магнитен резонанс тя е диагностицирана с рак на луминала В на двете гърди, който е „агресивен, бързо развиващ се рак“.

По време на преживяването си Мън изказваше гласно благодарността си към семейството, приятелите и 41-годишния Мулани. Двойката е заедно от три години, като направи своя дебют на червения килим през януари.

Припомняме, че Анджелина Джоли беше първата холивудска звезда, която открито говори за тоева, че се е подложила на няколко превантивни операции, включително двойна мастектомия и хистеректомия, целящи да намалят риска й от развитие на рак на гърдата или яйчниците - заболявания, за които актрисата се оказа генетично обременена (носителка на гена BRCA).

За още новини от света на здравето и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари