IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оливия Мън разкри, че е била диагностицирана с рак на гърдата

14 март 2024 16 30

Актрисата е трябвало да си направи двойна мастектомия

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Оливия Мън е била диагностицирана с рак на гърдата. 

В сряда, 13 март, 43-годишната актриса сподели серия от снимки в своя Instagram от миналата година, когато се е подложила на лечение в болница, след като е получила страшната диагноза. 

„През февруари 2023 година, в опит да бъда проактивна относно моето здраве, си направих общ преглед, който те проверява за 90 различни ракови гени. Оказах се негативна за тях, включително за BRCA (най-познатия ген за рак на гърдата). Сестра ми Сара също беше негативна. Обадихме се една на друга и се поздравихме по телефона. Същата зима си направих рутинна мамография. Две седмици по-късно бях диагностицирана с рак на гърдата“, пише Мън в социалните мрежи. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by o l i v i a (@oliviamunn)

Тя продължи „През последните десет месеца претърпях четири операции, прекарах толкова много дни в леглото, че дори не мога да ги преброя, и научих всичко за рака, лечението и хормоните“. Актрисата допълва, че изненадващо за нея, е плакала само два пъти. По думите ѝ, не е имала време да плаче. „Фокусът ми беше ограничен и потуших емоциите си, които сметнах, че могат да попречат на възстановяването и чистия ми ум“, казва още Мън. 

Звездата сподели, че е пазила диагнозата и лечението си в тайна досега, защото е имала нужда да си поеме въздух и да премине през най-трудните моменти, след което да намери сили и тогава да напише всичко това пред света.

Актрисата призна, че никога не би открила рака си, ако не е бил нейният „ангел пазител“ гинекологът д-р Таис Алиабади, която е известна с работата си със звезди като Риана и Клои Кардашян. Тя казва, че лекарката е решила да изчисли риска ѝ от развитие на рак на гърдата, което всъщност е спасило и живота ѝ. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by o l i v i a (@oliviamunn)

„Д-р Алиабади погледна към фактори като моята възраст, наследствена история за рак на гърдата и фактът, че родих първото си дете след 30 години. Тя откри, че рискът ми е 37%. Заради този резултат, аз бях изпратена на ЯМР, което ме заведе към ултразвук, който пък доведе до биопсия. Тя показа, че имам луминал В рак в двете гърди. Той е агресивен и бързоразвиващ се“, обяснява Оливия. 

30 дни след биопсията, актрисата се подлага на двойна мастектомия. „Един ден се чувствах напълно добре, а на следващия се събудих след 10-часова операция. Късметлийка съм. Хванахме болестта навреме и имах много опции. Искам същото за всяка жена, която може да се изправи пред това някой ден“, допълва Мън. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by o l i v i a (@oliviamunn)

Тя насърчи всички да бъдат бдителни за здравето си и да помолят лекаря си да изчисли риска им от развитие на рак на гърдата, както и да си правят рутинните мамографии. Ако резултатът от теста им е по-висок от 30%, те задължително трябва да си направят и ЯМР на гърдите.

След три години заедно Оливия Мън и Джон Мулани направиха дебюта си като двойка 

Актрисата от The Newsroom благодари на медицинския екип в болниците в Лос Анджелис и Санта Моника за помощта им по време на лечението. Тя завърши публикацията си като отдаде значимото на любимите си хора, които са я подкрепяли в този труден момент. 

„Благодарна съм на моите приятели и на семейството ми, че ме обичаха през това време. Благодарна съм на Джон за нощите, които прекара в търсене на значението на всяка операция и медикамент, както и какви странични ефекти мога да изпитам. За това че беше до мен преди всяка операция и след излизането от нея, винаги поставяше снимки на нашето малко момче Малкълм, така че да бъде първото нещо, което видя като отворя очите си“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by o l i v i a (@oliviamunn)

„Благодаря на приятелите, които са имали рак на гърдата и на тези, които ме свързаха с други хора със същата диагноза, за помощта и насърчението по време на най-несигурните и страшни моменти в живота ми“, завърши Мън. 

Джон Мълейни, който е заедно с Оливия от 2021 година и двамата имат 2-годишен син, коментира публикацията с окуражаващи думи. „Благодаря, че се бори толкова силно за нас. С Малк те обожаваме“, написа комикът. 

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари