IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Без грим в леглото и много вода – тайните на Оливия Мън за блестяща кожа

19 май 2021 10 30

Актрисата прави сериозно проучване на козметичните си продукти

Снимка: БГНЕС

Независимо дали сте гледали Оливия Мън в X-Men, Ocean's 8, The Newsroom или New Girl, сте забелязали, че кожата ѝ блести като ничия друга. Този блясък обаче не се постига лесно, като актрисата признава, че комбинацията ѝ от китайско потекло напълно преобразява лицето ѝ. „Когато работя с различни гримьори, те ми прилагат същите техники като на белите момичета, но се оказва, че това не работи при мен“, споделя Мън пред Byrdie.

След като взима грижата за кожата в свои ръце, Оливия става майстор в проучванията и намирането на това, което е подходящо за нея. Според актрисата, правилният избор на продукти е от изключително значение и всеки от нас трябва да отделя сериозно внимание на това, което поставя върху лицето и тялото си. „Винаги успявам да намеря време за тази процедура и вече мога спокойно да се наслаждавам на рутинната си грижа за кожата“, казва тя пред списание People.

Ето какво прави Оливия Мън, за да постигне блестяща кожа

1. Нужни са ѝ само 5 козметични продукта

Сутрешната рутина на Мън се състои в измиване на лицето, използване на тонер, след което е време за изсветляващ серум, последван от овлажнител и слънцезащитен крем. Вечер нещата се повтарят, но слънцезащитният крем е заменен от маска за лице.

2. Без грим в леглото

Както всяка звезда, Оливия често се прибира изтощена от светски събития и единственото ѝ желание е да се мушне под завивките. Колкото и да е изморена обаче актрисата не забравя да свали грима си, използвайки мокри кърпички. След като вече е премахнала всичко от лицето си, тя завършва процедурата с прилагането на овлажнител.

3. Пие много вода

Звездата пие по три литра вода на ден, като винаги гледа да има бутилка с вода пред себе си. За да не ѝ се налага да става и често да налива съда, тя разчита на половинлитрови бутилки, които улесняват задачата. Опитва се да пие по шест шишета на ден, с което да достигне целта си от три литра.

„Водата ни е нужна, за да изглеждаме млади, както и да смажем ставите и чертите на лицето си. И имате нужда от хиалуронова киселина, за да помогнете на тази вода да достигне до всяка клетка на кожата ви“, казва Оливия. Тя допълва, че всички витамини, които използва, ги комбинира с вода, защото само по този начин може да поддържа младежкия си вид.

4. Правилна диета

Когато Оливия е диагностицирана с автоимунно заболяване, тя трябва много внимателно да избира храната си. Започва да яде без глутен, изключва млечните продукти и се лишава от много неща, които досега е хапвала без да се замисли. Сега обаче си взима сладолед, който не е на млечна основа и се дистанцира от газираните напитки.

Освен че се грижи за здравето ѝ, новият хранителен режим помага и за по-чистата кожа на Мън. Според множество експерти, прекаляването с млечни продукти може да спомогне за появата на черни точки или пък да предизвика подуване на лицето. Добавената захар в газираните напитки пък увеличава омазняването, което създава подходяща среда за развитие на акне.

5. Здравата кожа е на първо място

Въпреки че голяма част от ежедневието ѝ е пред камерата, Оливия вярва, че гримът не трябва да ѝ бъде приоритет. Според нея, човек трябва първо да се погрижи за кожата си, след което да мисли за визията и красотата. Именно затова актрисата прави дълбоки проучвания относно козметичните продукти, които използва и дали те ще бъдат най-добрата опция за нея.

„Инвестирам голяма част от енергията си проучвайки кое от всичките неща на пазара ще накара кожата ми да изглежда млада и здрава. Мисля, че ако лицето ви изглежда добре, значи сте направили първата стъпка към красивата визия“, казва актрисата пред Byrdie.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари